πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τα «τρελά» ποσά που ζήτησαν επιχειρήσεις για το δώρο Πάσχα

Αποκλειστικό CNN Greece: Τα «τρελά» ποσά που ζήτησαν επιχειρήσεις για το δώρο Πάσχα

Αποκαλυπτικά στοιχεία για κάποιες επιχειρήσεις που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία και να βγάλουν χρήματα από την κρατική ενίσχυση φέρνει στο «φως» το CNN Greece.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN κάποιοι εργοδότες θέλησαν να εκμεταλλευτούν την επιδότηση του δώρου Πάσχα και να γεμίσουν τα ταμεία τους.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν στο CNN Greece πως τα στοιχεία που έδωσαν οι επιχειρήσεις για τους μισθούς των εργαζόμενων διασταυρώθηκαν από την ΕΡΓΑΝΗ και έτσι εντοπίστηκαν οι παρατυπίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το CNN Greece επιχείρηση ζήτησε το ποσό των 1,47 εκατ. ευρώ για το δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 979 ευρώ.
Άλλη επιχείρηση ζήτησε 1,2 εκατ. ευρώ για μισθό 860 ευρώ. Υπάρχει εταιρεία που ζήτησε 1,031 εκατ. Ευρώ για μισθό.
Επίσης, επιχείρηση αιτήθηκε να λάβει 993.000 ευρώ για μισθό εργαζομένου 732 ευρώ, ενώ αντίστοιχα εταιρεία ζήτησε 912.873 ευρώ για μισθό 569 ευρώ.
Τέλος, επιχείρηση ζήτησε το ποσό των 846.334,33 ευρώ για εργαζόμενο με μισθό 650 ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν απέδωσε το περιστατικό αυτό σε κάποιο τυπογραφικό λάθος.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι αν όντως δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση ίσως τελικά να δίνονταν τα ποσά αυτά που «δεν είναι δικά μας είναι των φορολογουμένων».
«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();