πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Παράταση στους Δήμους για να εκκαθαρίσουν τις Δηλώσεις τετραγωνικών

Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 θα μπορούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων να εκκαθαρίσουν τις Δηλώσεις των “κρυφών” τετραγωνικών.

Ως γνωστόν, η προθεσμία θα έληγε στα τέλη Νοεμβρίου (30.11.2020).

 Η παράταση περιλαμβάνεται στο άρθρο 3 της εκπρόθεσμης Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε χθες το βράδυ και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αυτήν, η ισχύς του γ’ εδαφίου της παρ.2 του αρ.51 του ν.4647/2019 ως προς την προθεσμία εκκαθάρισης των Δηλώσεων από τις Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων, παρατείνεται έως την 31η.1.2021.

 

Κατά την Αιτιολογική Έκθεση, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί και των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κρίνεται αναγκαία η χορήγηση παράτασης στις Οικονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ έως την 31η.1.12021, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση των Δηλώσεων για τον καθορισμό της επιφάνειας ή της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού.

 

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκαλείται ενδεχόμενη δαπάνη των προϋπολογισμών των ΟΤΑ Α’ βαθμού, για το χρονικό διάστημα της παρεχόμενης παράτασης του έργου εκκαθάρισης των Δηλώσεων, λόγω  της προβλεπόμενης (αρ.51 ν.4647/2019) δυνατότητας σύναψης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για την υποβοήθηση των αρμόδιων Υπηρεσιών στο έργο αυτό.

 

Ολόκληρη η αριθμ. 561/39/16.11.2020 εκπρόθεσμη Τροπολογία, ΕΔΩ


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();