πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΥΠΕΣ: Τελικά οι Δήμοι υποχρεούνται ή όχι στα απορριμματοφόρα να έχουν ταχογράφο;

Έγγραφο σε όλους τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους, Περιφέρειες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών), απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή ερωτήματα που είχε δεχθεί σχετικά με την  τοποθέτηση και χρήση ταχογράφου σε απορριμματοφόρα οχήματα που ανήκουν σε Δήμους.

Είχε προηγηθεί αλληλογραφία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.


- Το 1ο ρώτησε εάν παραμένει σε ισχύ Εγκύκλιος του 2ου για το ζήτημα, η οποία είχε εκδοθεί το Μάιο του 2019, ζητώντας να του γνωστοποιηθεί η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

- Το 2ο απάντησε ότι ναι, η Εγκύκλιος παραμένει σε ισχύ, ήτοι τα απορριμματοφόρα οχήματα με ΜΑΜΦΟ άνω των 3,5 τόνων που ανήκουν σε Δήμους και διενεργούν κατ’ οίκον συλλογή, μεταφορά και διάθεση οικιακών απορριμμάτων, πρέπει να φέρουν συσκευή ταχογράφου. Η νομοθεσία (ευρωπαϊκή και εθνική) αναφορικά με την υποχρέωση τοποθέτησης, επιθεώρησης, καλής λειτουργίας κ.λπ. του ταχογράφου καθορίζεται στον Κανονισμό 165/2014 (ΕΕ) όπως ισχύει.

Έτσι λοιπόν, το Εσωτερικών προώθησε στους ΟΤΑ όλα τα σχετικά έγγραφα και τους ζήτησε «την πιστή εφαρμογή» της Εγκυκλίου του Μεταφορών.

 

Το αριθμ. 20/11/2020 έγγραφο μετά των συνημμένων του, δημοσιοποίησε η ΚΕΔΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της εδώ


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();