πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Κρωπίας αν & με συμπτώματα covid-19, υποχρεώθηκε να εργαστεί! 24 ώρες μετά βρέθηκε θετική

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος της δημοτικής αρχής του Δήμου Κρωπίας με διακύβευμα την υγεία εργαζόμενης στην υπηρεσία της καθαριότητας, η οποία, ενώ είχε έκδηλα συμπτώματα covid-19 υποχρεώθηκε να εργαστεί μέχρι την επόμενη ημέρα που θα υποβάλλονταν σε τεστ ελέγχου! 

Δυστυχώς, ο έλεγχος που έγινε την επόμενη ημέρα απέδειξε ότι η εργαζόμενη ήταν θετική στον ιό με αποτέλεσμα να αναζητηθούν οι συνάδελφοι της που εργάστηκαν μαζί της προκειμένου να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η καταγγελία έγινε μέσω προσωπικής επιστολής της εργαζόμενης στο Δημοτικό Συμβούλιο –συνεδρίαση, Πέμπτης, 19 Νοεμβρίου 2020- και εύλογα, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή, ότι «σε εποχή πανδημίας, συμπεριφορές αυτού του επιπέδου είναι απάνθρωπες και εγκληματικές, δεδομένου ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή…»

Αναφερόμενος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Κερασιώτης στο θλιβερό αυτό συμβάν, κάλεσε τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας «να αναλάβουν εμπράκτως τις ευθύνες τους» καταλήγοντας με την επισήμανση ότι «σε Δημοτικές Αρχές με μεγαλύτερες ευαισθησίες ήδη θα είχαν υπάρξει παραιτήσεις….»

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο ο Δήμαρχος κ. Δ. Κιούσης όσο και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα της καθαριότητας κ. Θ. Γρίβας, απέφυγαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με τον πρώτο να δηλώνει, χαρακτηριστικά:

«μερικοί εργαζόμενοι επικαλούνται αυτό το πράγμα για να μην πάνε στη δουλειά και δεν ειδοποιούν εγκαίρως, τελευταία στιγμή, το λένε… 
Όταν έχεις βραδινή βάρδια, αντί να πάρεις από το πρωί, να γίνει ένας προγραμματισμός, δεν μπορείς τελευταία στιγμή πριν πας στη δουλειά να λες ότι κάτι δεν πάει καλά…»

https://neologosattikis.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();