πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Δημόσιο: Βγαίνει η ΚΥΑ εντός της εβδομάδας

« Προωθείται τις επόμενες μέρες σε ρύθμιση για παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου, ενώ εντός της εβδομάδας δημοσιεύεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία. »

Αυτό δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Β. Χαραλαμπογιάννη, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες Τετάρτη 10/2 για την εξειδίκευση των μέτρων στην Αττική.

 

Υπενθυμίζεται  ότι μία ημέρα πριν, στις 9/2, η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε εκδώσει Ανακοίνωση σε συνέχεια συνάντησης που είχε στις 8/2 με το Μάκη Βορίδη, στην οποία έγραφε ότι « Για το αίτημα της αναβολής των αρχαιρεσιών εκλογής των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΟΤΑ Α' Βαθμού, ο Υπουργός Εσωτερικών έδειξε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και δεσμεύτηκε για την παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021 ».

 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία, ως γνωστόν, θα εκδοθεί σε εφαρμογή της παρ.2 του αρ.75 του ν.4745/2020  , άρθρου στο οποίο είχε ψηφίσει «ναι» μόνο η Νέα Δημοκρατία και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. 

Εκεί έχει προβλεφθεί ότι:


« 2. Η διαδικασία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των Υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια που προβλέπονται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007), του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007) και του ν.3852/2010δύναται να διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.


Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι λεπτομέρειες ως προς τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και κάθε ειδικότερο τεχνικό ζήτημα.

Με την ως άνω Απόφαση δύναται να προβλέπεται η εφαρμογή της παρούσας και σε ήδη εκκρεμείς διαδικασίες. »


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();