πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κινητικότητα: ΑΔΕΔΥ κατά Βορίδη για το «ρουσφέτι» στους δημάρχους

Μετά τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, και η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην τροπολογία με την οποία αλλάζουν οι όροι της κινητικότητας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, κάνει λόγο για «εκπρόθεσμη και απαράδεκτη τροπολογία», ζητώντας «τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία και να ολοκληρωθούν, άμεσα, όλες οι διαδικασίες για τις μετατάξεις εργαζομένων που συμμετείχαν στον κύκλο κινητικότητας του 2020. Ταυτόχρονα, ζητούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο καθώς και για όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, με άμεση προτεραιότητα στους μικρούς και νησιωτικούς Δήμους», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε ως αντιστάθμισμα στο πιεστικό αίτημα των δημάρχων οι μετατάξεις των δημοτικών υπαλλήλων να γίνεται μετά από σύμφωνη γνώμη τους. Κάτι που, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε αποκλείσει ο νέος υπουργός Μάκης Βορίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Με μια εκπρόθεσμη και απαράδεκτη τροπολογία, που ψηφίστηκε στη Βουλή, άρθρο 490 του Ν.4781/2021 (ΦΕΚ 31Α/28.02.21), η Κυβέρνηση άλλαξε εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των εργαζομένων στον Ενιαίο Κύκλο Κινητικότητας.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία για τους Δήμους με πληθυσμό ως 25.000 κατοίκους και για τους νησιωτικούς δήμους έως 55.000, το ποσοστό κάλυψης του οικείου κλάδου, κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης, από 65% που ήταν αυξάνεται σε 80%.

Το χειρότερο είναι ότι η τροποποίηση αυτή έχει αναδρομική ισχύ και αφορά και τον κύκλο κινητικότητας του 2020 για τον οποίο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, έχουν εκδοθεί αποφάσεις και πολλές, μάλιστα, έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της τροπολογίας στους εργαζόμενους, που με διαφορετικές προϋποθέσεις συμμετείχαν στον κύκλο κινητικότητας 2020 και προγραμμάτισαν τη ζωή τους, επιβαρύνθηκαν οικονομικά την «μετανάστευση» της οικογένειάς τους, αλλαγές σχολείων παιδιών και άλλες διαδικασίες που προχώρησαν σύμφωνα με τις μετατάξεις που εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν ακόμα και σε ΦΕΚ, έρχεται η Κυβέρνηση και θέτοντας νέες προϋποθέσεις, ανακαλεί τις μετατάξεις σε όσους δεν πληρούν τις νέες μεταχρονολογημένες προϋποθέσεις.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία και να ολοκληρωθούν, άμεσα, όλες οι διαδικασίες για τις μετατάξεις εργαζομένων που συμμετείχαν στον κύκλο κινητικότητας του 2020. Ταυτόχρονα, ζητούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο καθώς και για όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, με άμεση προτεραιότητα στους μικρούς και νησιωτικούς Δήμους.

Με πληροφορίες από https://www.aftodioikisi.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();