πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Νόμος 4790/2021 το Πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για Δημοτική Αστυνομία και παράταση συμβασιούχων

 
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ξεκίνησε να ισχύει ο Νόμος 4790/2021 (Φ.Ε.Κ. Α’ 48/«31.3.2021», ημερομηνία κυκλοφορίας σήμερα 2.4.2021).

Πρόκειται για το Πολυνομοσχέδιο με σωρεία διατάξεων διαφόρων Υπουργείων, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τη νύχτα της Δευτέρας 29 Μαρτίου και ψηφίστηκε ως κατεπείγον την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Οι αμιγώς αυτοδιοικητικές διατάξεις του είναι τα άρθρα 91 (στην κατάθεση 83) και 92 (στην κατάθεση 84) που έχει παρουσιάσει ο AIRETOS.GR και αναλυτικά μπορείτε να θυμηθείτε:

- «Κατατέθηκε παράταση των συμβασιούχων στους Δήμους για τις δηλώσεις τετραγωνικών» εδώ

- «Παρατείνεται η άσκηση αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας από Διοικητικούς Υπαλλήλους» εδώ

Υπογραμμίζεται ότι διάσπαρτες διατάξεις του Νομοσχεδίου (παρατάσεις και όχι μόνο) είτε έχουν εφαρμογή και στην Αυτοδιοίκηση, ιδίως διότι αφορούν ευρύτερα τη Δημόσια Διοίκηση, είτε εγείρουν αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον.

Ενδεικτικά μόνο ως παράδειγμα να αναφέρουμε το άρθρο 45, που αφορά τη στελέχωση των mega εμβολιαστικών κέντρων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και από Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα εκεί ψηφίστηκε ότι «2. Με Κοινή απόφαση του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Υπουργού και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, στελεχώνονται τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο διατίθεται, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τον Ερυθρό Σταυρό». 

Να σημειωθεί ότι το άρθρο έχει αναδρομική ισχύ («Η έναρξη ισχύος του παρόντος ανατρέχει στον χρόνο δημοσίευσης του ν. 4764/2020»).

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό θέμα διάθεσης Δημοτικών Υπαλλήλων είχε απασχολήσει τους Δήμους της Αττικής, όπως αναλυτικότερα μπορείτε να θυμηθείτε εδώ  .

Ο νέος Νόμος 4790/2021

https://www.airetos.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();