πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Δημόσιο: Έρχεται νέο μισθολόγιο με… άρωμα ιδιωτικού τομέα

«Άρωμα» ιδιωτικού τομέα θα έχει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως αυτό περιγράφεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, εφαρμόζει σε «εκλεκτούς» ο «γαλάζιος» Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μπόνους παραγωγικότητας υπό μορφή ταχύτερης ανέλιξης αλλά και πρόσθετων χρηματικών αμοιβών, σε «άριστους» δημοσίους υπαλλήλους.
Όπως προβλέπεται στο κεφάλαιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», υπό τον τίτλο: : Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης:
Μεταρρύθμιση που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από τους εξής πυλώνες:
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στο Δημόσιο Τομέα
  • Δημιουργία εργαλείου για το στρατηγικό προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού με όρους τεχνητής νοημοσύνης
  • Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ
  • Ολιστικό πρόγραμμα μετασχηματισμού των δεξιοτήτων των Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Διαμόρφωση συστήματος ανταμοιβών και κινήτρων στο Δημόσιο Τομέα
Σε σχέση δεν με το σύστημα ανταμοιβών προβλέπεται:
  • Μελέτη και θέσπιση συστήματος ανταμοιβών και κινήτρων απόδοσης
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των δεξιοτήτων
  • Εκσυγχρονισμό της διαδικασίας προσέλκυσης και επιλογής υποψηφίων για θέσεις ευθύνης
  • Χρησιμοποίηση εργαλείου που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για το στρατηγικό προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού.
Ξεκίνησε από την ΑΑΔΕ

Μάλιστα, το μοντέλο αυτό που, όπως προαναφέρθηκε, εφαρμόζει κατά περίπτωση στους «εκλεκτούς» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς και τους υπαλλήλους του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ο νόμος 4778/2021 για το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε., ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπει ότι, πέραν του βασικού μισθού και των επιδομάτων που λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, ειδικά στους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. θα χορηγούνται επιπλέον ειδικές αμοιβές και βραβεία επίτευξης στόχων που θα συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θέσεων εργασίας τους, με την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά τους. Τα βραβεία επίτευξης στόχων θα καταβάλλονται ετησίως κατόπιν αξιολόγησης των υπαλλήλων και βαθμολόγησης της ποιότητας και της ποσότητας του έργου τους.


ΑΔΕΔΥ: Δραματική εξέλιξη

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ , «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ΑΑΔΕ, και η εμπέδωση του «διαίρει και βασίλευε». Το μισθολόγιο αυτό αποτελεί προπομπό για το υπόλοιπο δημόσιο, για να καταργήσει αυτονόητα δικαιώματα. Αποτελεί μια πολύ σημαντική, δραματική εξέλιξη», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();