πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Θέμης Μπαλασόπουλος: “Έγραψα εν γνώσει μου ψέματα σε βάρος του epoli.gr”

Με επιστολή του – απάντηση [ακολουθεί] σε εξώδικο του epoli.gr ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α., σήμερα συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, Θέμης Μπαλασόπουλος ενημέρωσε την ιστοσελίδα μας ότι, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας, μετά από καταφανώς ψευδή ανάρτηση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες, κάτω από ανάρτηση του epoli.gr στο ανωτέρω μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό παραδέχεται -υπό το φόβο μίας αγωγής από πλευράς μας- το ψευδές περιεχόμενο της ανάρτησής του.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. με ανάρτησή του στο facebook, είχε μεμφθεί την ιστοσελίδα μας, ισχυριζόμενος ότι αργήσαμε να δημοσιεύσουμε την είδηση του τραγικού ατυχήματος που έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και στο οποίο είχε εμπλακεί άνδρας της φρουράς της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αποδίδοντας αυτή την, κατά τους ισχυρισμούς του, καθυστέρηση στο γεγονός ότι το epoli.gr έχει δήθεν χρηματοδοτηθεί με κονδύλια της λίστας "Πέτσα" και για το λόγο αυτό δεν επιθυμεί να ενημερώνει το κοινό του για αρνητικά γεγονότα που σχετίζονται με στελέχη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι όχι μόνο το epoli.gr δεν έχει χρηματοδοτηθεί ούτε με ένα λεπτό του ευρώ από τη λίστα "Πέτσα", όπως ψευδώς έγραψε ο κ. Μπαλασόπουλος, αλλά επιπλέον στις 12.03.2021, μόλις μία ώρα και τριάντα λεπτά μετά το τραγικό ατύχημα, ενημέρωσε τους αναγνώστες του γι’ αυτό, ανταποκρινόμενο με ταχύτητα και συνέπεια στην ενημερωτική αποστολή του.

Ο κ. Μπαλασόπουλος, παραδεχόμενος το ψευδές της ανάρτησής του, αλλά και το γεγονός ότι γνώριζε ότι αυτή ήταν ψευδής όταν την έκανε, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την ακόλουθη δήλωση:

«Το σχόλιο που ανάρτησα στο προφίλ του epoli.gr κάτω από την ανάρτησή του σχετικά με την ανακοίνωση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για το τροχαίο ατύχημα έξω από τη Βουλή ήταν εν γνώσει μου ψευδές. Ειδικότερα ψευδώς ισχυρίστηκα ότι το epoli.gr παρέλειψε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ατύχημα για το λόγο ότι είχε περιληφθεί στην «λίστα Πέτσα» με τα ΜΜΕ που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση εντός του 2020 για την μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κατ’ αρχάς το epoli.gr και η εταιρεία «VOTE POSITIVE CRITERION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία το διαχειρίζεται, όχι μόνο δεν αποσιώπησε την είδηση του συγκεκριμένου ατυχήματος, αλλά, αντίθετα, δημοσίευσε αυτή αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μίαμιση ώρα μετά από το συμβάν, ενώ επανήλθε στη συγκεκριμένη είδηση τουλάχιστον πέντε (5) φορές τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, το epoli.gr και η εταιρεία που το διαχειρίζεται, δεν έχει λάβει κρατική χρηματοδότηση για την μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας COVID-19, ούτε φυσικά ήταν μεταξύ των εταιρειών ΜΜΕ που περιλήφθηκαν στον σχετικό κατάλογο, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως λίστα Πέτσα, αντίθετα με όσα ψευδώς ισχυρίστηκα στην ανωτέρω ανάρτησή μου.».

Εμείς μετά από τη συγκεκριμένη δήλωση του κ. Μπαλασόπουλου δεν επιθυμούμε να δώσουμε συνέχεια στο θέμα. Το μόνο που θέλουμε είναι να συστήσουμε στον κ. Μπαλασόπουλο σύνεση και ψυχραιμία, αλλά και να του θυμίσουμε ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();