πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δημόσιο: Τέλη 2021 το «μπόνους παραγωγικότητας» - Βορίδης: «Θέλουμε νοοτροπία ιδιωτικού τομέα»

«Μπόνους» στους παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους εξήγγειλε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα αυτή τη φορά μίλησε ευθέως για, πρωτίστως, «οικονομικό όφελος» των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), προανήγγειλε τη συγκρότηση ενός μηχανισμού επιβράβευσης, την οποία τοποθέτησε χρονικά στα τέλη του τρέχοντος έτους προκειμένου, όπως είπε, «να ανατραπεί η κουλτούρα εξισωτισμού που εγκαθιδρύθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Δημόσια Διοίκηση. Αποσαφήνισε μάλιστα ότι «το όφελος για τους παραγωγικούς υπαλλήλους θα είναι πρωτίστως οικονομικό».

Τον Ιούλιο η μελέτη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για το «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της μελέτης την 30η Ιουλίου 2021.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία του υπουργού έγινε στην παρουσίαση του σχεδίου αναβάθμισης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου τα στελέχη της να ανταπεξέλθουν στις νέες υψηλές απαιτήσεις της. Κι αυτό γιατί, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η ταχύτερη εξέλιξη των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ στο Δημόσιο, ώστε να στελεχώσουν τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας σε σύντομο χρόνο.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, θα έχει ως αφετηρία βελτίωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, που θα προέλθει μέσα από το «πάντρεμα» της τεχνογνωσίας της Δημόσιας Διοίκησης με τη νοοτροπία του ιδιωτικού τομέα.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();