πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πρωτοδικείο Αθηνών: Αορίστου χρόνου 40 συμβασιούχοι ΕΣΠΑ δήμου (απόφαση)

Συμβασιούχοι : Θετική ΑΠΟΦΑΣΗ για 40 συμβασιούχους σταθμών ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έλαβε το Πρωτοδικείο Αθηνών . Πρόκειται για απόφαση που αφορά εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου του δήμου Θεσσαλονίκης και είχε προαναγγείλει, η aftodioikisi.gr.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 1032/2020 (δικηγόρος ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος) το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι αορίστου χρόνου.

Δηλαδή, ότι η σχέση εργασίας με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου δεν είναι ορισμένου χρόνου.
Να σημειωθεί ότι οι 40 συμβασιούχοι εργάζονται στο δήμο, όπως και πολλές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.

Οπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά παλαιότερη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέκλεισε κατηγορηματικά νέες προκηρύξεις με μοντέλο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόκειται για προκηρύξεις που θα αφορούσαν προσλήψεις συμβασιούχων ΕΣΠΑ που εργάζονται επί σειρά ετών στους δήμους (Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σχολικές καθαρίστριες).

Όπως, δε, έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ανέρχονται σε περίπου 31.500.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();