πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Σοβαρό επεισόδιο παρουσία του Δημάρχου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς

Για απαράδεκτη, ασεβή, υβριστική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθώς και λεκτική βία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.
Ο Σύλλογος στη σχετική με την καταγγελία ανακοίνωσή του, διερωτάται «γιατί ο δήμαρχος συνεχίζει να καλύπτει έναν υπάλληλο αυτού του ήθους, εκθέτοντας τη δική του ακεραιότητα;», ενώ ταυτόχρονα ζητά από τον κ. Θωμάκο να πάρει θέση και μέτρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Είμαστε υποχρεωμένοι για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ να ασχοληθούμε με την απαράδεκτη συμπεριφορά του προϊστάμενου της διεύθυνσης καθαριότητας, κ. Γρ. Παππά προς τους εργαζόμενους, η οποία δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη θέση που κατέχει αλλά ούτε καν με τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ΑΣΕΒΗ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθώς και τη συνεχόμενη λεκτική βία που άσκησε ο καταγγελλόμενος υπάλληλος στον προϊστάμενο τμήματος της διεύθυνσης καθαριότητας κ. Α. Μπενοβία. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 σε σύσκεψη του δημάρχου κ. Γ. Θωμάκου και της αντιδημάρχου καθαριότητας κας Ζέτης Κασιμάτη, στην οποία συμμετείχαν και τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αφορμή για το περιστατικό ήταν η εξήγηση που ζήτησε ο συνάδελφος Μπενοβίας από τον Γρ. Παππά για εξύβριση υπαλλήλου του τμήματός του (η συνάδελφος κα Μ. Πάσσου μετά την λεκτική επίθεση που δέχτηκε λιποθύμησε και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες). Το ακατάσχετο υβρεολόγιο και οι προσβολές που ξεστόμισε ο κ. Παππάς, σε μία γυναίκα υπάλληλο, δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε χαρτί, πόσο μάλλον η εξύβριση προς τα Θεία.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ενώ ο καβγάς συνεχιζόταν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος αποχώρησαν χωρίς κάποια επίπληξη στον υφιστάμενό τους. Να θυμίσουμε ότι ο «κύριος» αυτός αμέτρητες φορές έχει στοχοποιήσει, τρομοκρατήσει, εξυβρίσει και προσβάλλει πολλούς συναδέλφους και σε άλλες υπηρεσίες που έχει εκτελέσει χρέη προϊσταμένου διεύθυνσης (δ/νση διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ, δ/νση καθαριότητας κ.ά.).

Το ίδιο το σωματείο έχει γίνει αποδέκτης στο παρελθόν τέτοιων συμπεριφορών. Είχε διαταχθεί ΕΔΕ για θέματα συμπεριφοράς του συγκεκριμένου διευθυντή, το αποτέλεσμα της οποίας δεν κοινοποιήθηκε πουθενά, ούτε καν στους θιγόμενους υπαλλήλους που την είχαν προκαλέσει με έγγραφες καταγγελίες τους και την αναζήτησαν με εισαγγελική παραγγελία.

Γιατί ο δήμαρχος συνεχίζει να καλύπτει έναν υπάλληλο αυτού του ήθους, εκθέτοντας τη δική του ακεραιότητα; Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει θέση και να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που του δίνει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΑΜΕΣΑ να πάρει μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει να μένει στο απυρόβλητο ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Ενημερώνουμε τη Διοίκηση ότι οι θιγόμενοι υπάλληλοι θα προβούν σε ΜΗΝΥΣΕΙΣ και ΑΓΩΓΕΣ υποστηρίζοντας ότι ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ από την απαράδεκτη και ασεβή συμπεριφορά του συγκεκριμένου διευθυντή και το σωματείο μας -όπως έχει υποχρέωση- θα σταθεί αρωγός τους.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();