πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Καταγγελία: Αντιδήμαρχος τηλεφώνησε στο νοσοκομείο για να τσεκάρει αν εργαζόμενη ήταν άρρωστη!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περάματος «καταγγέλλει την στάση της Αντιδημάρχου Διοικητικών που σε σχετικό αίτημα αναρρωτικής συναδέλφου, όπως μας ενημέρωσε η συνάδελφος, τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο που είχε εξετασθεί εκτός κάθε νομιμότητας παραβιάζοντας τα προσωπικά της δεδομένα».

«Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) για την απαράδεκτη παράνομη και προσβλητική για την συνάδελφο ενέργεια τους», τονίται και σημειώνεται:

«Αυτή η ενέργεια δεν είναι η μοναδική από την σημερινή Δημοτική Αρχή και την αρμόδια Αντιδήμαρχο. Σε όλη τη μέχρι σήμερα θητεία τους ασκούν εχθρική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους υλοποιώντας πιστά όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στη διάθεση τους. Στοχοποιούν συναδέλφους, καθυστερούν τις εγκρίσεις για μετατάξεις σε ανώτερο κλάδο έως και 2 χρόνια! , απέρριψαν άδεια ανατροφής συναδέλφου αναγκάζοντας την να πάρει άνευ αποδοχών….Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν εργαζόμενους που ακόμη και για υπηρεσιακά θέματα έχουν μια διαφορετική άποψη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαξιώνουν ολόκληρες υπηρεσίες.

Δεν δείχνουν όμως την ίδια επιμονή να παρέχουν στην ώρα τους σε όλους τους συναδέλφους που δικαιούνται από τον νόμο ,τα μέσα ατομικής προστασίας , το γάλα. Να παρέχουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους (π.χ η ανύπαρκτη εδώ και χρόνια συντήρηση κλιματιστικού –εξαερισμού στο Δημαρχείο ακόμη και εν μέσω covid). Να γίνονται οι προβλεπόμενες εξετάσεις και να ενημερώνονται οι ιατρικοί φάκελοι των εργαζομένων.

Συνάδελφοι αποτελεσματική απάντηση στις πιο πάνω συμπεριφορές , τακτικές, πολιτικές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της κυβέρνησης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή μας στην Απεργία στο Δημόσιο 3 Ιουνίου ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα με αιτήματα μας:
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι .
  • Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο , 7ωρο-5μερο-35ωρο.
  • Σύγχρονα δικαιώματα-περισσότερη ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();