πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Απόφαση και Εγκύκλιος Βορίδη για τις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Υπουργική Απόφαση και Εγκύκλιος του Μάκη Βορίδη εκδόθηκαν την 17η Μαΐου, αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με την Υπουργική Απόφαση ορίστηκαν για τις φετινές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την 23η Μαΐου 2021, τα ακόλουθα:

- Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την Επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου και

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.   

 

Με την Εγκύκλιο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειες, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι με τον ν.2193/1994 καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το π.δ. 99/1994 έχει καθοριστεί, με λεπτομέρεια, το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή και ο τρόπος οργάνωσης αυτών.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, περιλαμβάνουν τα εξής:

- Γενικό σημαιοστολισμό σε ολόκληρη τη Χώρα από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 23ης Μαΐου.

- Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών & Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και εκφώνηση ομιλίας, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων με μικρό αριθμό προσερχομένων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ο Υπουργός ζητά από τους αποδέκτες της Εγκυκλίου να προβούν στις ενέργειες για την κατάρτιση του προγράμματος και την διοργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων.


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();