πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Τα 6 αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων που δεν ικανοποίησε ο Πρωθυπουργός

6 κύρια αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν ικανοποίησε ο Πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των μέτρων ελάφρυνσης πολιτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ:
  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού,
  • «Ξεπάγωμα» της διετίας 16-18 για τη μισθολογική εξέλιξη,
  • Προσλήψεις στην Υγεία και στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στους Δήμους
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και
  • Αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.
«Είναι ολοφάνερο ότι, από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες. Αυτοί θα κερδίσουν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών. Υποσχέθηκε ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ποιους και για ποιους αλήθεια; Οι εργαζόμενοι, που είχαν τεράστιες απώλειες από τη μείωση του εισοδήματός τους λόγω των μνημονίων της σκληρής λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν στο πλάνο των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη.

Το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, που ήταν συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων την προηγούμενη χρονιά (και ιδιαίτερα στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου), είναι η απαρχή των αγώνων που έρχονται τη φετινή χρονιά για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, να καταργήσουμε τα αντεργατικά νομοθετήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας», σχολιάζει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, μέσα στις επόμενες μέρες, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

https://www.epoli.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();