πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Δημόσιο -κορωνοϊος: Εκδόθηκε η 63η εγκύκλιος - Τι προβλέπει (έγγραφο)

Δημόσιο: Στην έκδοση της 63ης εγκυκλίου: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Με τις διατάξεις της νέας ως άνω ΚΥΑ προβλέπεται εκ νέου η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ.55570/12-9-2021 (Β’ 4207) Κοινή Υπουργική Απόφαση μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 της σχετικής ισχύουσας ΚΥΑ, αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη. Για την εφαρμογή της εν λόγω ΚΥΑ παρέχονται οδηγίες στην 60η, 61η εγκύκλιο και 62η εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τα οριζόμενα κατά περίπτωση στις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου διενεργείται υπό τους ίδιους όρους δύο (2) φορές εβδομαδιαίως. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής κατηγορίες: εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι στα δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, οι απασχολούμενοι στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία και τα πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».


Τηλεργασία
Όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου επισημαίνεται ότι για το διάστημα από 9.10.2021 έως 25.10.2021 ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της νέας ΚΥΑ. Ως εκ τούτου εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο ποσοστό τηλεργασίας που είχε προσδιοριστεί βάσει του πλάνου εργασιών κάθε Υπηρεσίας έως τις 8.10.2021 (Σχετική και η αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400/2021 ΚΥΑ, Β’ 4577).


Εκλογές αιρετών εκπροσώπων
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του αρ. 1 της ισχύουσας ΚΥΑ προβλέπεται ότι «5.Εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του Δημοσίου στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, δύνανται να διενεργούνται είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια ζώσης, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, αντιστοίχως, ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Σε κάθε περίπτωση, τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα προστασίας [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού], καθώς και το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 10), εφόσον δεν υφίσταται ειδικότερη διάταξη στην παρούσα».

Βάσει των ως άνω ρυθμίσεων και εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος ισχύος της ΚΥΑ, ήτοι έως 25/10/2021 έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές δύνανται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ανεξαρτήτως του αριθμού των εκλογέων, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών μέτρων και εφόσον οι εκλογείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 της ΚΥΑ. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται για το σύνολο των εκλογέων οι ως άνω προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατή η διενέργεια εκλογών διά ζώσης. Επιπλέον και κατόπιν ερωτημάτων διαφόρων υπηρεσιών, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη ή παράλληλη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και διά ζώσης για τους ίδιους εκλογείς, αλλά εφόσον επιλεγεί είτε η ηλεκτρονική ψηφοφορία είτε η εκλογή διά ζώσης, αυτομάτως ακυρώνεται αντίστοιχα η έτερη διαδικασία αναλόγως της επιλογής.


View Fullscreen

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();