πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κινητικότητα δήμων: Ο Βορίδης (ξανα)«γείωσε» την ΚΕΔΕ -Κανένα πρόβλημα (αναλυτικά στοιχεία)

Στην «γείωση» της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Δ. Παπαστεργίου, που λίγα λεπτά πριν είχε (ξανα)μιλήσει για προβλήματα στην κινητικότητα των δήμων, προχώρησε κατά την ομιλία του στο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ο Μάκης Βορίδης.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ΥΠΕΣ, μετά την αγνόηση κατά την πρόσφατη ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή, «γειώνει» την ΚΕΔΕ, η οποία ζητά η μετακίνηση των υπαλλήλων να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Μάλιστα, ως “αντίδωρο” ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ θα προσπαθήσει έως το Μάρτιο να είναι στις θέσεις τους οι 636 προσλήψεις του 2020 και οι 555 του 2021 και να επισπευσθούν οι 796 του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την κινητικότητα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βορίδης:

-Στους πέντε κύκλους κινητικότητας έχουν μετακινηθεί από τους δήμους μόλις 255 άτομα σε σύνολο άνω των 80.000 εργαζομένων, δηλαδή, ποσοστό μόλις 0,3%!!!

-12-13 δήμοι έχασαν πάνω από 10 άτομα.

-13 δήμοι κέρδισαν 11 άτομα.

-74 κερδίζουν από 1 έως 49 εργαζόμενους.

-18 δήμοι ούτε κερδίζουν ούτε χάνουν.

-99 χάνουν 1 εργαζόμενο.

-60 χάνουν από 3 έως 9 εργαζόμενους.

-20 χάνουν 10 από 25 εργαζόμενους.

-60 δήμοι δεν έχουν συμμετάσχει στην κινητικότητα.

Αντίδραση Παπαστεργίου αλλά…

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του κ. Βορίδη, αν και ομογάλακτοι («γαλάζιοι») έκαναν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να νιώσει την ανάγκη να επιχειρήσει να απαντήσει: «Τα νούμερα δεν λένε απόλυτα την αλήθεια γι’ αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, αλλά «το πουλί είχε ήδη πετάξει», ειδικά μετά και προηγούμενες δηλώσεις του με τις οποίες, είχε, στην ουσία, χαρακτηρίσει «λουφαδόρους» τους δημοτικούς υπαλλήλους.

https://www.aftodioikisi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();