πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού μειώνει τα δημοτικά τέλη παρά την αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών για το έτος 2022.

Στη μείωση των δημοτικών τελών συντέλεσε η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού (εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 80% και ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανέρχεται τουλάχιστον σε 5,131 εκατομμύρια kWh), καθώς και η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων από τις δηλώσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τα δημοτικά τέλη για το 2022 καθορίζονται ως εξής:

Κοινότητα Παπάγου

  • Οικίες - 1,65 €/τ.μ.
  • Επαγγελματικές στέγες: 5,37 €/τ.μ.

Κοινότητα Χολαργού

  • Οικίες - 1,40 €/τ.μ.
  • Επαγγελματικές στέγες: 3,91 €/τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη συνένωση των δύο πρώην Δήμων το 2011, τα δημοτικά τέλη μειώθηκαν σε ποσοστό 30% περίπου στην Κοινότητα Παπάγου και 23% περίπου στην Κοινότητα Χολαργού για οικίες, ενώ για επαγγελματικές στέγες έχουν μειωθεί σε ποσοστό περίπου 26%.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ), ενώ αποφασίστηκε η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες από 21.000 € σε 24.000 ευρώ και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους, από 250.000 σε 300.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού μειώνει τα δημοτικά τέλη, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αναβαθμίζει τον τομέα καθαριότητας, βελτιώνοντας καθημερινά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η μείωση των δημοτικών τελών ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη και Αντώνη Ρεκλείτη.

https://www.dpapxol.gov.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();