πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Δ.Ε.Υ.Α.Π: Μήνυση εργαζόμενου στην Ασφάλεια Πάτρας για τοποθέτηση κρυφής κάμερας παρακολούθησης στο γραφείο του

Στην υποβολή μήνυσης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, για τοποθέτηση κρυφής “smart wifi” κάμερας στο γραφείο του στη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πατρέων, προχώρησε εργαζόμενος, χθες 22.10.2021. Η κάμερα είχε τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από UPS σε μη εμφανές σημείο, σε βιβλιοθήκη κοντά σε άλλα μηχανήματα και καλώδια, και πιθανότατα είχε ορατότητα (μένει να διακριβωθεί από την ΕΛ.ΑΣ) τόσο στο χώρο όσο και στην οθόνη του υπολογιστή του εργαζόμενου.

Η κάμερα έχει αποσταλεί προς εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την μέχρι σήμερα στάση της ΔΕΥΑΠ να μας προβληματίζει. Παρά τα όσα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παπανικήτας ισχυρίζονται δημόσια, επιδιώκοντας να υποβαθμίσουν και το γεγονός αλλά και τη σκοπιμότητα της πράξης, λέγοντας ότι «η κάμερα ίσως ήταν ξεχασμένη» ή ότι «πρόκειται για ένα γραφείο που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα», διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράνομη παρακολούθηση εργαζομένων με κρυφή κάμερα είναι σοβαρότατο γεγονός και συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί. Στο συγκεκριμένο γραφείο υπάρχουν σημαντικές διαχειριστικές και οικονομικές «ιδιαιτερότητες»…αλλά και πλήθος εργαζομένων και συναλασσόμενων εισέρχονται και επικοινωνούν.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανοργάνωσης, αντί να προβεί στην αυτόητη ενέργεια, δηλαδή να μην αγγίξει τα πειστήρια της παρακολούθησης και να καλέσει άμεσα την αστυνομία στο σημείο, απλά αποσύνδεσε «αυτοβούλως» την κρυφή κάμερα από το ρεύμα και την τοποθέτησε σε συρτάρι στο γραφείο του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11.10.2021 και το υλικό παραδόθηκε όχι αυθημερόν αλλά αργότερα στην αστυνομία.

Ως «ΕΝΩΣΗ» βρισκόμαστε στο πλευρό των θιγόμενων από την παρακολούθηση  εργαζομένων, τους οποίους συνδράμουμε συνδικαλιστικά, ώστε η συγκεκριμένη υπόθεση να διαλευκανθεί και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία της υπόθεσης και στο βαθμό που νομιμοποιούμαστε, καθώς κάποιοι εκ των υποκειμένων της παρακολούθησης είναι μέλη μας, δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να συγκαλυφθεί το θέμα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όσα καταφτάνουν σε επίπεδο πληροφόρησης στα γραφεία της «ΕΝΩΣΗΣ», η υπόθεση μάλλον υπερβαίνει το αφήγημα της «ξεχασμένης» κάμερας…

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

https://idiotikoi.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();