πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Μήνυση από το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος στον Δήμαρχο Δημ. Μάρκου- Τι καταγγέλλουν

Την προσφυγή στον Εισαγγελέα αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, καταγγέλλοντας την Διοίκηση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου, για αμέλεια, αδιαφορία απαξίωση και έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων και των επισκεπτών στα κτίρια που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες επί της Λ. Καραμανλή (στάση Ο.Τ.Ε.) στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος.
Συγκεκριμένα, προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών καταθέτοντας ογκώδη φάκελο, για έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων-χρηστών των ανωτέρω κτιρίων, παραβίαση σειράς διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, μη τήρηση των συμβατικών όρων μίσθωσης των παραπάνω ακινήτων και παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Επειδή οι εργαζόμενοι, καθημερινώς, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα ένεκα της κάκιστης κατάστασης των ανωτέρω κτιρίων και λόγω της αδιαφορίας από τους αρμόδιους φορείς για την συντήρηση και επισκευή των βλαβών τους.

Επειδή ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των προαναφερθέντων φθορών των κτιρίων και οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν αδρανείς και κωφεύουν, παρά τις τόσες οχλήσεις και τους τεχνικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από Δημόσιες Υπηρεσίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, καλεί τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του θέματος και για την κατά νόμο τιμωρία των προσώπων που εμπλέκονται στις ανωτέρω παράνομες και αξιόποινες πράξεις.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();