πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Εξετάζεται κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο -Τι θα γίνει με τηλεργασία

Με την κατάσταση να μην πηγαίνει καλά, το Plan B στο κυβερνητικό επιτελείο έχει τεθεί επί τάπητος, καιρό τώρα, παρατηρώντας αντίστοιχα παραδείγματα μέτρων που λαμβάνουν η Γαλλία, ηΓερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Ισραήλ κ.α.Το ολικό lockdown, δεν είναι μακριά όσο και αν στην κυβέρνηση δείχνουν να μην το επιθυμούν.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτοί που θα την «πληρώσουν» (ξανά) είναι οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μόνο στα φαρμακεία, ενώ στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτό να απαιτείται rapid test για την είσοδο τους.

Πρόσβαση φυσικά θα έχουν και στην εργασία τους, τηρώντας τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας και τα διαγνωστικά τεστ.

Οριζόντια μέτρα που συζητούνται στους κόλπους της κυβέρνησης και των ειδικών και είναι πιθανό να δρομολογηθούν μέσα στην εβδομάδα είναι:

α) Η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρ’ ότι αναγνωρίζεται είναι δύσκολος ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου.

β) Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

γ) Υποχρεωτικότητα για την 3η δόση στους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, καθώς θεωρούνται ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

Στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στο “μοντέλο Γαλλίας”. Δηλαδή για τους άνω των 65, εφόσον δεν κάνουν την 3η δόση, το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού να έχει αυστηρά εξάμηνη διάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων επανήλθε ο κανόνας για 1 πελάτη ανά 9 τ.μ. Δηλαδή λιγότεροι καταναλωτές στο εσωτερικό για αποφυγή του συνωστισμού.

Ανάλογα μέτρα, δηλαδή μικρότερη πληρότητα – περίπου στο 80 αντί για το 100% – τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων και για την εστίαση και τη διασκέδαση (μπαρ – εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα), ωστόσο η συζήτηση δεν προχωρά σε αυτή τη χρονική στιγμή. Κι αυτό, γιατί εκτιμάται ότι σε αυτούς τους χώρους, με τους ελέγχους που έχουν αυξηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, και δεν απαιτούνται νέοι περιορισμοί που θα προκαλούσαν νέα οικονομική “αιμορραγία” στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σε μια κίνηση “καλής θέλησης” το υπουργείο Υγείας δίνει μια μικρή παράταση στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενταχθούν οικειοιθελώς στο Ε.Σ.Υ..

Αν μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, την Τετάρτη αναμένεται να φύγουν τα φύλλα πορείας για επιστράτευση τους.

Όσο για την τηλεργασία, πληροφορίες λένε ότι προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαίο να επανέλθει. Το Μαξίμου δεν δηλώνει αρνητικό σε αυτό το μέτρο, προς το παρόν όμως τηρείται μία στάση αναμονής.

https://www.aftodioikisi.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();