πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Δημοτικοί Υπάλληλοι: Ποια κόμματα ψήφισαν τη σύμφωνη γνώμη Δημάρχου σε αποσπάσεις/μετατάξεις

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του Νομοσχεδίου-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 35 που καθιστά πλέον τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου από όπου θέλει να φύγει ο Υπάλληλος, υποχρεωτικό προαπαιτούμενο για κάθε απόσπαση ή μετάταξη τακτικού Υπαλλήλου ΟΤΑ Α΄ βαθμού που διενεργείται κατά παρέκκλιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ).Διατηρούνται μόνο δύο εξαιρέσεις. Οι αποσπάσεις και μετατάξεις για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.7 του ν.4440/2016, καθώς και για λόγους συνυπηρέτησης.

Το νέο άρθρο θα εφαρμοστεί και για τις εκκρεμείς αποσπάσεις ή μετατάξεις Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού που διενεργούνται κατά παρέκκλιση του ΕΣΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα των Δημάρχων είναι να εισαχθεί η σύμφωνη γνώμη τους όχι μόνο στα “παραθυράκια” του ΕΣΚ, αλλά και στο ΕΣΚ. Η διεκδίκησή τους δηλαδή, μόνο μερικώς ικανοποιήθηκε από την Κυβέρνηση.

 

Τη μερική ικανοποίηση λοιπόν, του αιτήματος των Δημάρχων, ψήφισαν θετικά δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, οι ψήφοι των πολιτικών κόμματων επί του άρθρου 35 διαμορφώθηκε ως εξής:

ΝΔ: ναι

ΣΥΡΙΖΑ: ναι

Κίνημα Αλλαγής: όχι

ΚΚΕ: όχι

Ελληνική Λύση: όχι

ΜέΡΑ25: όχι

 

(Σημειώνεται ότι το Νομοσχέδιο χθες ψηφίστηκε ολόκληρο, πλην μίας Τροπολογίας για την οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα (Δευτέρα)

https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();