πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η παρωδία των ιδιωτικοποιήσεων – Το παράδειγμα της Αττικής Οδού.

Χαλάνδρι 28.01.2022

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό λόγω της χιονόπτωσης στην πρωτεύουσα αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ένα από τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιημένων δρόμων μιας χώρας.
Και η κυβέρνηση δια του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κατηγορεί την Αττική Οδό ΑΕ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην βασική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας. Η οποία εταιρεία (Αττική Οδός) είχε ενημερώσει ότι θα μπορέσει να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους…

Βεβαίως, δημοσιογράφοι, «παπαγαλάκια» και διάφοροι άλλοι προσπαθούν – για άλλη μια φορά – να επιρρίψουν ευθύνες στους δήμους, που χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς τα απολύτως αναγκαία μηχανήματα, αγωνίζονται ηρωϊκά να ανταπεξέλθουν όπως μπορούν και στο κομμάτι που τους αναλογεί.

Αυτοί που θέλουν να πετούν το «μπαλάκι» της πολιτικής προστασίας στους δήμους, ας φροντίσουν, τουλάχιστον, να κάνουν έναν απαραίτητο διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και ας μην εκτοξεύουν κατηγορίες και «κατάρες».

Αυτή είναι όμως η συνταγή που επιβάλουν οι ιδιωτικοποιήσεις και ο νεοφιλελευθερισμός. Δίνονται οι δρόμοι σε ιδιώτες, με ΑΣΤΕΙΕΣ συμβάσεις, τους επιτρέπουν να έχουν διόδια σε κάθε χιλιόμετρο για να «αρμέγουν» καθημερινά τον πολίτη, με μοναδική τους υποχρέωση να συντηρούν, λέει, τον δρόμο!

Για ποια ακριβώς «συντήρηση» μιλάμε; Μήπως γι αυτή που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; Ή για αυτή που τους εξασφαλίζει κάθε χρόνο την είσπραξη εκατομμυρίων από τις τσέπες των οδηγών;

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατήρησαν και ανανέωσαν τις συμβάσεις αυτές είναι τεράστιες.

Θεωρούμε ότι, ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να επιστρέψουν οι εθνικοί οδικοί άξονες στα χέρια του Δημοσίου. Με έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες και με τα ελάχιστα δυνατά διόδια. Και αυτό αποτελεί ΕΥΘΥΝΗ των περιφερειαρχών, των δημάρχων και των συλλογικών τους οργάνων τα οποία απλά παρακολουθούν, κριτικάρουν και διαμαρτύρονται (γενικώς). 

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();