πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Δικάζεται υπάλληλος του νοσοκομείου για χρήση πλαστού εγγράφου που τον εμφάνισε ανάπηρο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 11η Μαρτίου 2022 κατηγορούμενος για χρήση πλαστού εγγράφου θα καθίσει ένας ημεδαπός που προσελήφθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.Κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στη Ρόδο, την 12η Ιανουαρίου 2018, με πρόθεση έκανε χρήση πλαστού εγγράφου με σκοπό να παραπλανήσει άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες.
Συγκεκριμένα, όντας υπάλληλος κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού Γ’ Βαθμού, υπηρετών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», προσκόμισε προκειμένου να συμπεριληφθεί στον υπηρεσιακό του φάκελο, γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΚΕΠΑ της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Ρόδου, στην οποία βεβαιωνόταν ότι είχε αναπηρία σε ποσοστό 67%, κατά ιατρική πρόβλεψη από 15-5-2017 έως 15-5-2022, με συνέπεια να δικαιούται τα εκ του νόμου (αρ.50 ν.3528/2007, αρθ.30§8 ν.3731/2008) προβλεπόμενα ευεργετήματα των έξι ημερών άδειας πλέον της κανονικής και της μείωσης του ημερήσιου ωραρίου κατά μία (1) ώρα, χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών.

Εντούτοις, η γνωστοποίηση αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ήταν εξ υπαρχής πλαστή, ως μηδέποτε εκδοθείσα από το αρμόδιο ΚΕΠΑ, ο δε κατηγορούμενος έκανε κατά τα ανωτέρω χρήση της προκειμένου να παραπλανήσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την αρμόδια Υ.ΠΕ και το Ελληνικό Δημόσιο ως προς την ύπαρξη των νομίμων προϋποθέσεων για τη χορήγηση σε αυτών των προαναφερόμενων ευεργετημάτων.

Απολογούμενος υποστήριξε ότι το 2006 υπέστη έμφραγμα και περίπου την ίδια περίοδο του έδωσαν ένα έγγραφο και πέρασε από επιτροπή από το ΙΚΑ. Παρέλαβε το χαρτί του ΙΚΑ και το παρέδωσε στο νοσοκομείο. Από την ημέρα κατάθεσης του εγγράφου, περίπου το 2007-2008 δεν κατέθεσε, άλλο χαρτί στο νοσοκομείο.
Υποστήριξε ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε το πλαστό έγγραφο στον φάκελό του και ότι δεν το υπέβαλε ο ίδιος.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();