πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Δήμοι: Τροπολογία παράτασης στους Προϋπολογισμούς έως τέλη Μαΐου

Την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορά το άρθρο 6 «Παράταση ισχύος προϋπολογισμού Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού» Πολυτροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή τη νύχτα της Μ. Δευτέρας και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Μ. Τρίτη.

Σε αυτό ορίζονται τα εξής:

Ειδικά για 2022, η προθεσμία της παρ.1 του αρ.160 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (ν.3463/2006, ως ισχύει), ως προς την ισχύ του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, παρατείνεταιαπό τη λήξη τηςέως την 31η Μαΐου2022.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στους Δήμους κάθε χρονιά, μέχρι να ξεκινήσει να ισχύει ο προϋπολογισμός του νέου έτους και πάντως όχι αργότερα από το τέλος Μαρτίου, ισχύει ο π/υ του προηγούμενου έτους, για την είσπραξη κάθε είδους εσόδου και για τη διενέργεια συγκεκριμένων πληρωμών.

Με το υπό ψήφιση άρθρο, τροποποιείται για φέτος η προθεσμία: αντί τέλος Μαρτίου, τίθεται 31 Μαΐου.  

 

Τα ίδια είχαν ψηφιστεί και πέρυσι στο άρθρο 243 του ν.4798/2021.

 

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι η Κυβέρνηση και φέτος, όπως και πέρυσι, ξέχασεότι η προθεσμία έληγε τέλη Μαρτίου και κατέθεσε καθυστερημένα την παράταση, δίνοντας τώρα, εκ των υστέρων, αναδρομική ισχύ.

Δεν είναι η 1η φορά που κάνουν την ίδια “γκάφα” να ξεχνούν προθεσμίες και να τις καταθέτουν άρον-άρον όποτε το θυμηθούν, καθώς π.χ. τα ίδια έπαθαν πρόσφατα στο Πολυνομοσχέδιο.

 

Ολόκληρη η αριθμ. 1291/28/18.4.2022 Πολυτροπολογία.


https://www.airetos.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();