πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Δημόσιο: Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων φέρνει το ΥΠΕΣ -Πότε θα κατατεθεί

Αλλαγές στις κρίσεις επιτελικών στελεχών αναμένεται να φέρει το υπουργείο Εσωτερικών, με νέο νομοσχέδιο. Η επεξεργασία νομοσχεδίου με νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων αποκαλύφθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε παρουσιάζοντας το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Το νέο πλαίσιο κρίσεων προϊσταμένων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού. Ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα προβλέπει. Μοναδικό σημείο που αποκάλυψε είναι η σύνδεση της νέας διαδικασίας αξιολόγησης με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων, εστιάζοντας στην επιτάχυνση των κρίσεων, έχει προτείνει το ΑΣΕΠ με πόρισμα της «Επιτροπής Παπατόλια». Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον υπουργό και μεταξύ άλλων προτείνει να μπει «τέλος στις απευθείας αναθέσεις στις επιλογές προϊσταμένων» στο Δημόσιο, όπως σας έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βορίδης έχει δει θετικά κάποιες από τις προτάσεις του πορίσματος. Μένει να αποδειχθεί ποιες από τις προτάσεις θα υιοθετηθούν.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();