πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Σε αργία τίθενται 4 αντιδήμαρχοι του δήμου Π. Μελά

Οι αιρετοί παύονται από τα καθήκοντα τους στο δήμο για δέκα μέρες δύο από τους τέσσερις αντιδημάρχους και για ένα μήνα οι υπόλοιποι τρεις..
Σε καθεστώς αργίας τέθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι και ένας εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παύλου Μελά, με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα, η οποία και εστάλη σήμερα στους τελευταίους. 

Οι αιρετοί παύονται από τα καθήκοντα τους στο δήμο για δέκα μέρες δύο από τους τέσσερις αντιδημάρχους και για ένα μήνα οι υπόλοιποι τρεις. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Λαζαρίδη, αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού, το Ιωσήφ Αράπογλου που τίθενται σε αργία 10 ημερών και οι Κωνσταντίνος Πάντσης, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, και Σαράντης Καρβουνίδης Σαράντης, αντιδήμαρχος Οικονομικών, καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σχεδιασμού και Αστικών Αναπλάσεων Δημήτρη Λαλέ. 

Η υπόθεση για την οποία οι αιρετοί τέθηκαν σε καθεστώς αργίας, αφορά την παράταση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του δήμου που χορηγήθηκε το 2018, ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, με απόφαση των συναρμόδιων αντιδημάρχων που συμμετείχαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ήταν το κατάστημα να κλείσει, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθετε η νομοθεσία, ωστόσο με απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή δόθηκε τελικά παράταση, σε μια προσπάθεια η τότε ιδιοκτησία να συμμορφωθεί με το νόμο και να μην μείνουν άνεργοι οι 15-20 υπάλληλοι. 

«Σεβόμαστε το νόμο, αλλά δείξαμε αλληλεγγύη» 

Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, για τη αργία των αιρετών του δήμου Παύλου Μελά επιβεβαίωσε μιλώντας στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης. 

«Η υπόθεση αυτή απασχόλησε το δήμο το 2018 και αφορούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να δώσει παράταση στην άδεια λειτουργίας του, αναγνωρίζοντας πως το λουκέτο θα οδηγούσε στην ανεργία τους περίπου 20 εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας πως η διοίκηση του δήμου σέβεται το νόμο, αλλά σε εκείνη την περίπτωση έκρινε ότι υπήρχαν περιθώρια, ώστε να δοθεί παράταση και η επιχείρηση να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας. 

«Οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων είναι σεβαστές, ωστόσο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου πήρε μια απόφαση πριν από τέσσερα χρόνια προκειμένου να μην τιμωρήσει την επιχείρηση, αλλά να της δώσει το περιθώριο να συμμορφωθεί» σχολίασε ο αντιδήμαρχος. 

Πηγή: Φανή Σοβιτσλή/makthes.gr .

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();