πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης: «Κίνδυνος ακινητοποίησης των οχημάτων του Δήμου»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (20/9) ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση του στόλου του Δήμου.
Είχε προηγηθεί (16/9) συνάντησή του Σωματείου με τους οδηγούς των οχημάτων, στην οποία πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματά που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στην εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι απειλούν να τραβήξουν χειρόφρενο εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους και αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

«Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με τους συναδέλφους οδηγούς των οχημάτων του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τα οχήματα.

Κατά την συνάντηση υπήρξε διαλογική συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων τους κατά την οποία προέκυψε πως σχεδόν όλα τα οχήματα του Δήμου μας είναι σε πολύ άσχημη μηχανολογική κατάσταση καθώς επίσης και ότι η στελέχωση του συνεργείου είναι ελλιπής μιας και δεν υπάρχει στο δυναμικό του ένα μηχανικός, απαραίτητη ειδικότητα για την εύρυθμη λειτουργία των οχημάτων
Δεσμευτήκαμε ότι θα ενημερώσουμε άμεσα τον υπεύθυνο του γραφείου Κίνησης του Δήμου μας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση κάτι και το οποίο έγινε.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο του γραφείου Κίνησης του Δήμου κο Φλίντρα Σωτήριο στον οποίο εκθέσαμε τα προβλήματα των συναδέλφων και απαιτήσαμε την άμεση αποκατάσταση των βλαβών των οχημάτων. Του χορηγήσαμε μια σειρά από σχετικά έγγραφα ( ΥΠΕΣ, Περιφέρεια Αττικής κ.α.) αναφορικά με τις διαδικασίες στις οποίες πρέπει να υποβληθούν τα οχήματα προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους. Ο κος Φλίντρας δεσμεύτηκε πως θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους οδηγούς και θα κινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ενός μηχανικού.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης επιδεικνύουμε για μια ακόμη φορά την έλλειψη γρήγορων αντανακλαστικών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων εργασίας των υπαλλήλων της, και απαιτούμε την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, προκειμένου να ασκούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση κι εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ….τα οχήματα θα ακινητοποιηθούν. Η ζωή των συναδέλφων μας είναι πάνω απ’ όλα και όλους.
Δεν ζητάμε παράλογα. Ζητάμε τα αυτονόητα…Ασφαλή εργαλεία για να κάνουμε με ασφάλεια την εργασία μας»


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();