πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΥΠΕΣ: Έως 15 Ιανουαρίου η δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των δήμων να παραχωρούν ατελώς κοινόχρηστους χώρους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κ.λπ.) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Όπως προβλέπει η τροπολογία, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο χώρο της κανονικής αδειοδότησης, ή να είναι ικανή για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

Διευκρινίζεται επίσης ότι επί των πρόσθετων χώρων οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τοποθετούν μόνιμες κατασκευές ή να βγάζουν ηχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε θεσπιστεί από το 2020, κατά την περίοδο των αυστηρών μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού και με στόχο να μπορέσουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();