πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

«Στον πάγο» το έργο κατασκευής του νέου Δημαρχείου

Είναι εμφανές γεγονός στην πόλη το «πάγωμα» των εργασιών κατασκευής του νέου Δημαρχείου, στην «καρδιά» του προαστίου. Στο ζήτημα αναφέρθηκε πιο διεξοδικά ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 31 Αυγούστου, την οποία παρακολούθησε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ.
«Έχει κάνει διακοπή εργασιών τον Ιούνιο ο εργολάβος, γιατί δεν έχει πληρωθεί ούτε ευρώ από την Περιφέρεια για τα έξοδά του από τον Οκτώβριο του 2021. Χρηματοδοτούσε επί οκτώ μήνες, έως τις αρχές του καλοκαιριού, ο ίδιος το έργο με δικούς του πόρους, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ», τόνισε ο «πρώτος πολίτης» της περιοχής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διευκρινίσεων για το ζήτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένω στο Χαλάνδρι» Νίκος Πράσσος. «Είναι εργασίες με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για το οποίο η Περιφέρεια εκταμιεύει μόνο τα κονδύλια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης πως θα λύσει το θέμα», σημείωσε ο κ. Ρούσσος, προσθέτοντας ότι «το έργο έχει τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος κατά 4-5 μήνες» (ο αρχικός προγραμματισμός ολοκλήρωσης της κατασκευής ήταν ο Μάρτιος του 2023). Ο ίδιος ανέφερε πως «προσπαθούσαμε ως διοίκηση να λύσουμε το θέμα σε επίπεδο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, κρατώντας χαμηλούς τόνους». Ο «πρώτος πολίτης» του Χαλανδρίου υπενθύμισε ότι «το νέο Δημαρχείο εκκρεμούσε επί δεκαετίες και εμείς, χάρη στην ώριμη μελέτη του Δήμου που καταθέσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση το 2018 και εξελισσόταν, μέχρι πρότινος, σε πολύ καλούς ρυθμούς το έργο».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Αμαρυσία"
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();