πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ποε-οτα: «Λογοδοσίματα» ΠΑΣΟΚογενών – ΣΥΡΙΖΑ με «προξενήτρα» Ξενογιαννακοπούλου & «κουμπάρα» Νοτοπούλου

«Σήμερα λόγος δίνεται…». Αυτή η μικρή παράφραση του γνωστού τραγουδιού των γάμων ταιριάζει «γάντι» στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ανάμεσα στην συνδικαλιστική παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (βλ. ΠΑΣΟΚ) και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο μεγάλο διάστημα προχωρά μέσω κορυφαίων στελεχών του σε επίθεση «φιλίας» σε «πράσινους» συνδικαλιστές και «πασοκογενή» σχήματα προκειμένου να διαμορφώσει το αναγκαίο προγεφύρωμα ώστε να εμφανιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει ερείσματα μέσα στο εργατικό «κίνημα». Τα δημοσιεύματα που καταγράφουν ακριβώς αυτή την στρατηγική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήθος το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα αυτή η τακτική φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις «καταιγίδας» τόσο στο δημόσιο τομέα μέσω της δημιουργίας «συμμαχιών» στην ΑΔΕΔΥ όσο και μέσα στους ΟΤΑ μέσω της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Δύο στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρες και κινούνται σε δύο επίπεδα:

Α) Να εμφανιστεί ότι διαθέτει δυνάμεις που τον στηρίζουν μέσα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Β) Να χρησιμοποιήσει αυτούς τους χώρους ως «δεξαμενές» για να αντλήσει ψήφους στις επικείμενες εκλογές και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει τους συνδικαλιστές ως «πολιορκητικό κριό» σε μια πιθανή επιχείρηση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.  

Σε αυτή την κατεύθυνση διόλου τυχαία δεν είναι τα συγχαρητήρια που μοίρασε δημόσια ο Αλ. Τσίπρας στην Μ. Ξενογιαννακόπουλου, η οποία ως προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ (υπήρξε γραμματέας του) έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο της «προξενήτρας» ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τους πασοκογενείς.

Διόλου τυχαία επίσης δεν είναι η επιλογή της ιδιαιτέρας της κ. Νοτοπούλου να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝ.ΑΝ (πασοκογενές) και όχι με το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Όσοι μάλιστα γνωρίζουνε πρόσωπα και πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι ο Τσίπρας έχει δώσει «εν λευκό» τη διαχείριση ή αλλιώς τις «κουμπαριές» στη Νοτοπούλου για την επίτευξη κάθε λογής «συμμαχιών» στη Βόρεια Ελλάδα. Με την κ. Νοτοπούλου μάλλον να φέρνει αποτελέσματα…

Τα συγκεκριμένα στοιχεία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο την κατάληψη από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ της πρωτιάς στην ΑΔΕΔΥ (η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη του «πράσινων» συνδικαλιστών), φανερώνει ότι τα «παντρολογήματα» πιθανά να βρίσκονται στο δρόμο και δεν θα αργήσουν να έρθουν, προς τέρψη όλων των …πολιτικών συγγενών.

Σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ με τίτλο: “Αρραβωνιάσματα ΣΥΝ.ΑΝ και ΣΥΡΙΖΑ στους ΟΤΑ ή αλλιώς «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»;”, περιγράφει πολλά από τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πόσες φορές, το τελευταίο διάστημα, δεν ακούσαμε τα μεγάλα λόγια από την πλειοψηφούσα παράταξη στην ΠΟΕΟΤΑ, τη Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝ.ΑΝ), σχετικά με τον ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο χαρακτήρα της.

Πόσες φορές δεν ακούσαμε για το «νέο παράδειγμα» (!) που αποτελούν για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως διατυπώθηκε σε μπλόγκς και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μετά την πρόσφατη παραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.

Μήπως κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων; Αλήθεια, τι έχουν να πουν στους χιλιάδες εργαζόμενους των ΟΤΑ οι «ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι» συνδικαλιστές για το δημοσίευμα στον τύπο (Τα ΝΕΑ, 19-10-2022), το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρο στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει γέφυρες στα συνδικάτα, επιλέγοντας πρώην πασοκογενή σχήματα, κάνοντας ευθεία αναφορά (όχι τυχαία) στην ΣΥΝ.ΑΝ στους ΟΤΑ.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν για την δημοσίευση στην ιστοσελίδα ieidiseis (24/10/2022), στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Διεργασίες, επίσης, συντελούνται και στο χώρο του δημόσιου τομέα, ώστε να υπάρξει συνεργασία της συνδικαλιστικής παράταξης του
ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στόχος εδώ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Κυριακή, είναι η πρώτη θέση στην ΑΔΕΔΥ, στο Συνέδριο που διεξάγεται τέλος της χρονιάς».

Έχουν προχωρήσει σε πολιτικό αρραβώνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κρύβουν από τους εργαζόμενους;

Τελικά, το ακομμάτιστο και το ακηδεμόνευτο που χρησιμοποιεί υποκριτικά η ΣΥΝ.ΑΝ, είναι μόνο όταν θέλει να επιτεθεί στη ΔΑΣ-ΟΤΑ. Πάει περίπατο όταν το συμφέρον προστάζει διαφορετικά και όταν στο παρασκήνιο συμμετέχουν στα κομματικά κεντροαριστερά σενάρια και στην στήριξη κομμάτων που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Φυσικά, οι δημοσιεύσεις στον τύπο δε θα αποτελούσαν απόδειξη, αν δεν ήταν η ίδια η πρακτική της Συνδικαλιστικής Ανατροπής που όλο αυτό το διάστημα δε συνομολογούσε ότι οι σχέσεις της με τη Σοσιαλδημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είναι βαθιές και ουσιαστικές.

Η υποψηφιότητα άλλωστε της ιδιαιτέρας της κ. Νοτοπούλου στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝ.ΑΝ και όχι με το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο επαληθεύει τον σχεδιασμό που αναφέρει το άρθρο αλλά και τον εναγκαλισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΝ.ΑΝ. Η ίδια μάλιστα σε περιοδεία της σε εργοτάξιο της Άνω Πόλης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι έχει ρωτήσει το κόμμα για την επιλογή της και της έδωσαν το πράσινο φως!

Επίσης, στην εγκυρότητα του άρθρου για τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοχή της ΣΥΝ.ΑΝ συνηγορεί και το γεγονός ότι κόντρα σε κάθε αντιπροσωπευτικότητα, ΣΥΝ.ΑΝ. και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν συγκροτήσει μόνες τους οι δύο παρατάξεις «προγραμματικό» προεδρείο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως και το γεγονός ότι όλες τους οι ανακοινώσεις αλλά και όλες τους οι προσπάθειες, υποτάσσονται στη λογική της εναλλαγής κυβέρνησης, ως λύση για όλα τα προβλήματα, πράγμα που παραδέχτηκαν ακόμα και στις συναντήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, αποκρύπτοντας την ίδια στιγμή το περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. και το γεγονός ότι, η σημερινή κυβέρνηση διατήρησε και επέκτεινε το αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι από κοινού και εναλλάξ μας φόρτωσαν στις πλάτες τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους.

O (ΠΑΣΟΚογενής) πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας που τα έχει βρει σε όλα με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Σταματία Τσουμέα

Αναρωτιόμαστε, γιατί η ηγεσία της ΣΥΝ.ΑΝ δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους των ΟΤΑ πριν από το συνέδριο της Ομοσπονδίας για το που το πάει…με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί επέλεξε για μια ακόμα φορά να εξαπατήσει;

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πάει στα τσακίδια όπως και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει αντεργατικές πολιτικές. Καμία εναλλαγή των αστικών κομμάτων στη κυβέρνηση όπως προωθεί και η ΣΥΝ.ΑΝ δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού. Αποδείχθηκε περίτρανα όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι η εναλλαγή «δεξιών», «κεντρώων», «αριστερών» και «πολύχρωμων» κυβερνήσεων, αφοπλίζει το συνδικαλιστικό κίνημα αναμένοντας σωτήρες, με αποτέλεσμα η επίθεση στους εργαζόμενους να ενισχύεται και να αποδεκατίζονται τα δικαιώματα τους.

Αντίθετα ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η οργάνωση του εργατικού κινήματος κόντρα στις κυβερνήσεις και τους δημάρχους, που συνέχεια παίρνουν μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, υπηρετώντας τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Όσο για τους δήθεν «ακομμάτιστους» που έχουν στρωθεί για τα καλά στο κομματικό παζάρι και στα αντιλαϊκά σενάρια και μοιράζουν πόστα και καρέκλες ένα θα πούμε: Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!!

https://www.aftodioikisi.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "πρΟΤΑσης": Και η ΔΑΣ-ΟΤΑ εξακολουθεί να είναι μέλος της ποε-οτα...Οποία ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();