πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Αρμοδιότητες: Έρχεται ο «τροχονόμος» του Δημοσίου

Σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisigνα δοθεί τις επόμενες ώρες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Πρόκειται για το ν/σ που είχε παρουσιάσει στις 267/10 στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που έχει ως στόχο να βάλει τάξη στις πάνω από 20.000 αρμοδιότητες που ασκεί το Δημόσιο.

Για το λόγο αυτό προβλέπεται να συσταθεί «Επιχειρησιακό Κέντρο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης», κάτι σαν «τροχονόμος» του Δημοσίου, το οποίο θα υπάγεται οργανικά στη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών και θα αναλάβει τη διαρκή καταγραφή, κατηγοριοποίηση και κατανομή των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων σύμφωνα με μια κοινή και αντικειμενικά ορισμένη μεθοδολογία, αξιοποιώντας όλες τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση του ΥΠΕΣ θα στελεχωθεί από εξειδικευμένα στελέχη είτε μέσω νέων προσλήψεων είτε από ήδη υπηρετούντες στο Δημόσιο, με έμφαση στους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) και αρχικά θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους τομείς που το «Επιχειρησιακό Κέντρο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης» θα προχωρήσει σε καταγραφή αρμοδιοτήτων θα είναι:

-Στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στον απόηχο και των όσων είχαν συμβεί, μεταξύ άλλων, στην κακοκαιρία «Μήδεια» τον Φεβρουάριο του 2021.

-Στην διαχείριση του νερού, όπου οι αρμοδιότητες ασκούνται από δεκάδες φορείς όπως οι ΔΕΥΑ, το ΥΠΕΝ, οι Περιβαλλοντικοί φορείς, οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ κλπ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();