πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ανησυχούν να μην… ξαναπνιγούν στην οδό Κόδρου

Τι αναφέρουν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, για άλλη μια φορά, κάτοικοι της περιοχής

Την επιτακτική ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, ώστε να μην πλημμυρίσουν ξανά, υπογραμμίζουν, για άλλη μια φορά, μέσω της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ κάτοικοι των οδών Κόδρου και Αγίας Βαρβάρας, στο Χαλάνδρι.

Με αφορμή τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι περίοικοι υπενθύμισαν το πρόβλημα που ταλαιπωρεί περίπου 30 χρόνια τους περίοικους, οι οποίοι σχεδόν έπειτα από κάθε έντονη κακοκαιρία βλέπουν τη γειτονιά τους να κινδυνεύει. «Παρακολουθούμε τις προγνώσεις του καιρού κάθε μέρα κι αν προβλέπουν επιδείνωση οι μετεωρολόγοι, μετακινούμε τα αυτοκίνητά μας σε άλλα σημεία, ενώ τα βράδια κοιμόμαστε με βάρδιες για να προλάβουμε ό,τι μπορούμε», ανέφεραν πολίτες της περιοχής.

Φωτογραφία της νεροποντής προ τετραετίας

Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στο ρέμα της Σαρανταπόρου στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, οι κάτοικοι ανησυχούν όχι μόνο για τις περιουσίες τους, που καταστράφηκαν δύο φορές μέσα στον ίδιο χρόνο τον Ιούλιο του 2018.

«Αγωνιούμε ότι στην επόμενη κακοκαιρία ίσως θρηνήσουν θύματα», τόνισαν στην «Α», προσθέτοντας: «Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και σε απλές βροχοπτώσεις, με το νερό να μένει για ώρες στα υπόγεια. Τοίχοι κινδυνεύουν να πέσουν από την υγρασία, καυστήρες χρειάζονται αλλαγή σχεδόν κάθε χρόνο και τα ηλεκτρολογικά μας είναι ευάλωτα στο οτιδήποτε».

Η επόμενη μέρα

Σημειώνεται ότι η λύση του ζητήματος έχει ενταχθεί στη μελέτη για συνολική διαχείριση του ρέματος Ποδονίφτη, την οποία ανέλαβε η διεύθυνση αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του αρμόδιου Υπουργείου. Με βάση πρόσφατο σχετικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας, η υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης αναμενόταν να υπογραφεί έως το τέλος του 2022.

Τον περασμένο Μάιο, ο υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βορείου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, είχε σταθεί «στο πρόβλημα που προέκυψε από την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαγωνιστική διαδικασία εξέλιξης της μελέτης διευθέτησης του θέματος».

H Περιφέρεια έχει σημειώσει ότι λόγω αυτών των θεσμικών αρμοδιοτήτων, δεν μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου το θέμα, προσθέτοντας πως βούλησή της είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά. Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει επισημαίνει ότι η ανακατασκευή των αστοχιών σε αγωγό της περιοχής, στα όρια με τη Φιλοθέη, πρέπει να μελετηθεί μεμονωμένα, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο γρηγορότερα και να μην εμπλακεί στη συνολική διευθέτηση του Ποδονίφτη.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι των οδών Κόδρου και Αγ. Βαρβάρας δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τη στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα, ζητώντας από κάθε εμπλεκόμενο να πιέσει για άμεσες λύσεις.

https://amarysia.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();