πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η επιχείρηση Μαλλιάρης Α.Ε τιμωρεί συναδέλφισσα επειδή έμεινε έγκυος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ 

ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

Συναδέλφισσα, εργαζόμενη στην επιχείρηση Μάλλιαρης ΑΕ (Claire΄s, Hunkemoller) με το που ενημέρωσε την εργοδοσία της ότι είναι έγκυος, ήρθε αντιμέτωπη με απειλές και  μετάθεση σε κατάστημα της επιχείρησης στην άλλη άκρη της Αθήνας από αυτή που μέχρι πρότινος εργαζόταν. 

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία με το που η συναδέλφισσα δήλωσε την εγκυμοσύνη της, απαίτησε χαρτί γιατρού για την πιθανή ημερομηνία τοκετού απειλώντας την με απόλυση αν δεν το προσκομίσει άμεσα. Και αυτό γιατί η συναδέλφισσα είπε ότι ” επικοινώνησα με τη γυναικολόγο μου και με ενημέρωσε πως χαρτί δεν μπορεί να μου δώσει διότι είναι ακόμα πολύ νωρίς”.

Αφού εντέλει προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί, ενημερώθηκε πως θα μεταφερθεί σε άλλο κατάστημα της επιχείρησης. Από την ερχόμενη Τρίτη 24/1 μεταφέρεται από τη Γλυφάδα που ζει και εργάζεται σε κατάστημα που διατηρεί η επιχείρηση στο ¨The Mall Athens¨ στο Μαρούσι! Δηλαδή την αναγκάζουν να είναι 3 ώρες στο δρόμο και να εργαστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που της έχουν δώσει τη μια μέρα 10πμ – 6μμ, την άλλη 11πμ – 7μμ, την μεθεπόμενη σπαστό και πάει λέγοντας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι 11ώρες στο πόδι!!

Η εργοδοσία όχι μόνο δε λογαριάζει την κατάσταση της και θέτει την υγεία της ίδιας και του εμβρύου σε κίνδυνο αλλά ταυτόχρονα της στερεί και το δικαίωμα να βλέπει και να φροντίζει το ανήλικο παιδί που ήδη έχει.

Αυτός είναι ο σεβασμός της εργαζόμενης – γυναίκας – μητέρας  που επικαλέστηκε η εργοδοσία σε παρέμβαση μας. Μέχρι εκεί φτάνει η ευαισθησία της!

Είναι αισχρό από τη μία να μας δηλώνει ότι είναι μία επιχείρηση που μεριμνά και πάνω απ΄όλα  βάζει την προστασία των εργαζόμενων γυναικών, πολύ περισσότερο των εγκύων και από την άλλη να επικαλείται τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τις εκάστοτε ανάγκες της επιχείρησης και με θράσος να λέει ότι δεν εξαιρείται καμία από αυτές.

Αλήθεια μήπως το επόμενο βήμα της εργοδοσίας είναι να μεταθέσει την έγκυο συναδέλφισσα στην Πάτρα ή στη Θεσσαλονίκη που διατηρεί καταστήματα αφού αυτό προβλέπεται από τις συμβατικές της υποχρεώσεις;

Δεν θα τους περάσει! Στην ασυδοσία της εργοδοσίας ασπίδα προστασία μας το σωματείο μας, ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη μας.  

Απαιτούμε η εργοδοσία να ανακαλέσει την απόφαση της για μεταφορά της συναδέλφισσας σε άλλο κατάστημα, να σταματήσει να της ασκεί πιέσεις και να την απειλεί. Επίσης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της.

Το σωματείο ήδη έχει προχωρήσει σε παρέμβαση  και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες ενημερώνοντας και καλώντας τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και στη συγκεκριμένη επιχείρηση και στον κλάδο, να σταθούμε στο πλευρό της συναδέλφισσας.

https://sea1891.gr/

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();