πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης": ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΤΕΛΟΣ._


21.03.2016

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Το ένα μετά το άλλο ΨΕΜΑ των κυβερνήσεων από το 2009 ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Μαζί τους καταρρέουν και όλοι αυτοί οι …παλαιονεοφιλελεύθεροι που σθεναρά από εποχής «Καστελόριζου» υποστήριζαν – ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ – ότι οι «απλοί» έλληνες πολίτες της καθημερινότητας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρίως και ανισομερώς φορολογούμενοι ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας μας.
Νέα εισπρακτικά μέτρα απαιτούνται από τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση και να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2018. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα 3% του ΑΕΠ δηλαδή 5,4 δις ευρώ για να πετύχει αυτά τα πλεονάσματα. Τα μέτρα αυτά θα προέλθουν κατά 1% του ΑΕΠ από τις αλλαγές στο φορολογικό , 1% του ΑΕΠ από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και 1% του ΑΕΠ από μέτρα τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί ( πιθανόν από την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, στα αυτοκίνητα κ.α.). Αυτά έχουν συμφωνηθεί με τους “δανειστές” στα πλαίσια του τρίτου Μνημονίου. 
Συγχρόνως, πριν από τρεις ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η «Ανάλυση Τακτικού προσωπικού του δημοσίου για το 2015» (Δείτε την Ε Δ Ω), μια μελέτη στην οποία παρουσιάζονται οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2015 στο τακτικό προσωπικό, ενώ επιχειρείται και μια ποιοτική ανάλυση του συνόλου του τακτικού προσωπικού, των αποχωρήσεων και των προσλήψεων του έτους 2015.
Φαίνεται, λοιπόν, ΚΑΙ σε αυτή την ΕΠΙΣΗΜΗ καταγραφή του «Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου» ότι, οι πάσης φύσεως «κραυγές» περί «εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων που καταστρέφουν την ελληνική οικονομία» των απανταχού (και Ανέσχυντων) «Χριστοφοράκων», «Όλοι μαζί τα φάγαμε» και «Λεφτά υπάρχουν», μόνο ΨΕΜΑΤΑ, ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ πολιτών ήταν – και εξακολουθούν να είναι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ – μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν «εκατομμύρια», ακόμη και μέχρι το 2009, όπως ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ αποδεικνύεται από την ανάλυση και τα γραφήματα της μελέτης.

Κοντά σε όλα αυτά, έρχεται και η δικαστική εξουσία ως ΣΥΜΜΑΧΟΣ σε όλη αυτή την κατάσταση, να γνωμοδοτεί υπέρ της «σφαγής» των συντάξεων, υπέρ παράνομων και απάνθρωπων φόρων και υπέρ οποιασδήποτε απόφασης ή νόμου κατά των εργαζομένων και των νοικοκυριών. Αντίθετα…Ω, ως εκ θαύματος της…δικαιοσύνης…αποφαίνεται (η δικαστική ΕΞΟΥΣΙΑ) υπέρ της επιστροφής χρημάτων σε…πρώην βουλευτές και υπέρ αύξησης των αποδοχών και επιστροφής (επίσης) αναδρομικών σε δικαστές.

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ…ΧΡΕΟΣ;

Η στοχοποίηση και η απόλυτη απόδοση ευθυνών στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, αποτελεί μια διαχρονική, άδικη και ανέντιμη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και απενοχοποίησης των πραγματικών ενόχων της κατάντιας. Αποτελεί μια προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το χρέος ή το «χρέος» της χώρας μας και ποιοι το δημιούργησαν, καθώς, έχει αποδειχτεί ότι, το (όποιο) χρέος είναι καθαρά ΙΔΙΩΤΙΚΟ, δηλαδή ΧΡΕΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();