πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (07.12.2016)

Χαλάνδρι 7.12.2016

Και ξανά προς τη «δόξα» τραβάμε. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ και… «απεργιακέςκινητοποιήσεις των πλατειών Κλαυθμώνος και Ομονοίας»…

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Οι ΔΗΘΕΝ «αποκαλύψεις» ότι οι δανειστές απαιτούν νέα μέτρα και η κυβέρνηση… «απορεί και ανθίσταται», προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, τουλάχιστον εκείνων που δεν παραπληροφορούνται από τα διάφορα (εντεταλμένα) ΜΜΕ. Πρόσθετα μέτρα ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ έχουν ήδη ψηφιστεί για τα έτη 2017 και 2018(!), ΓΕΓΟΝΟΣ που κυβέρνηση, δανειστές και «λαλίστατοι» Πασοκονεοδημοκράτες αποκρύπτουν ΣΚΟΠΙΜΑ ή αγνοούν… Αυτά τα μέτρα των 3 δισ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ από το «δημοκρατικό» μας κοινοβούλιο με το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4336 - ΦΕΚ Α 94/14-8-2015) και σύμφωνα με αυτά : «Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ». (Ν. 4336/2015)

Επιπλέον, στον ίδιο νόμο αναφέρεται: «Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών».

Κατά τα άλλα, οι συνδικαλιστές μας:
-          κάνουν …καταστατικά – οργανωτικά συνέδρια, ΧΩΡΙΣ εκεί να τίθεται το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, που είναι η εκλογή ηγεσίας, προεδρείου και μελών αυτού ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ΟΧΙ …«ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ – ΜΕΤΑΞΑ», όπως γίνεται πάντα.
-          Οργανώνουν ΠΑΛΙ απεργίες ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ, άστοχες, αναίτιες και «προβληματικές» ως προς το περιεχόμενο και τους λόγους, αφού, όπως αποδεικνύουμε παραπάνω, τα «αντιλαϊκά» μέτρα στα οποία αναφέρονται, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.
-          Ασχολούνται – για άλλη μια φορά – με το δικαίωμα των συμβασιούχων να εγγραφούν ή όχι στα συνδικαλιστικά όργανα, λες και αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα λύσει προβλήματα που ΚΑΙ οι ίδιοι οι συνδικαλιστές έχουν δημιουργήσει με τη στάση (ή τη ΜΗ στάση τους…) και τα πεπραγμένα τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η θέση μας είναι σαφής και έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα:
δεν πιστεύουμε ότι «πυροβολισμοί στον αέρα» ή, αν θέλετε, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ μιας 24ωρης ή μιας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης οδηγεί κάπου. Το μόνο που εξασφαλίζουν αυτού του είδους οι «αντιδράσεις» είναι να απορρυθμίζουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και να μειώνουν ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς το συνδικαλιστικό κίνημα.
Λύσεις υπάρχουν. Είναι, όμως, λύσεις που δεν «εξυπηρετούν» και, μάλλον, «ΞΕ-βολεύουν» κάποιους «συνδικαλιστές» που κινούν τα νήματα της «αντίστασης» και της «αντίδρασης» τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Μια τέτοια λύση είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Μια απεργία που, αν πετύχει, θα επιφέρει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά «χτυπήματα» στο μηχανισμό «αφαίμαξης» των εισοδημάτων και της ζωής των (ΑΠΛΩΝ) ελλήνων πολιτών. Γιατί, όμως, δεν τη θέλουν οι – ΣΚΟΠΙΜΑ «διαιρεμένοι και διαφωνούντες» - εργατοΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ μια τέτοια εξέλιξη; Μα γιατί τότε θα χρειαστεί να εργαστούν συντονισμένα ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ τους εργαζόμενους σημαντικών δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη – απόπειρα, τουλάχιστον – ανατροπής στην πράξη όλων των αντιδημοκρατικών (και αντιδημοκρατικά «ψηφισμένων») μνημονιακών και απαράδεκτων αιτημάτων και απαιτήσεων. Και τότε θα χρειαστεί να δικαιολογήσουν (και να δικαιολογηθούν), ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ έπαιζαν – και εξακολουθούν να παίζουν – το παιχνίδι του απεργολάτρη και του απεργοσπάστη…

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();