πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για την..."αξιολόγηση".

Χαλάνδρι 16-03-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και τις αναφορές της αντιπολίτευσης για εκλογές για την εφαρμογή ενός καλύτερου μνημονίου, θα θέλαμε, ως συντακτική ομάδα, να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, τι σημαίνει για την Ελληνική κοινωνία το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις, θα δεσμευτούμε νομοθετώντας :

· Πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από το έτος 2019 και μετά.

· Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019, άμεσα ή σταδιακά.

· Αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

· Ιδιωτικοποιήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

Το σκληρό αυτό πακέτο μέτρων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική κοινωνία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, όταν ζητείται πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, προσδιορίζεται ένα ετήσιο ποσό 6,5 δις. ευρώ που δεν παράγουμε. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι, οι δαπάνες του κράτους (χωρίς τους τόκους για το χρέος) ανέρχονται σε 50 δις ευρώ και τα έσοδα στα 54 δις ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίσουμε τις δαπάνες για τόκους και τοκοχρεολύσια που ανέρχονται στα 5,5 δις. Άρα, εφόσον η ελληνική οικονομία δεν παράγει αυτά τα 6,5 δις - αφού εάν αφαιρέσουμε τα 54 δις από τις συνολικές δαπάνες 55 (50+ 5,5) μας δεί(χ)νει ετήσιο έλλειμμα 1 δις. - δανεισμός και πάλι δανεισμός για την εξυπηρέτηση του χρέους…Και τα μνημόνια θα συνεχιστούν. Και θα συνεχίζονται εσαεί… Φαύλος κύκλος.

Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();