πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η "πρΟΤΑση" για την αξιολόγηση.

Χαλάνδρι 11/10/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κοινωνία, με αφορμή την αξιολόγηση στο δημόσιο (νόμος 4489/2017), την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και τις συνέπειες που φέρνει για όσους προϊσταμένους, δεν θα αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους (αρ.36 παρ.4). 

Η συντακτική ομάδα της "προΟΤΑσης" έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα της αξιολόγησης. Πιστεύουμε ότι, όσο διαρκούν τα μνημόνια, αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα δεν θα πρέπει να γίνει. Η άρνησή μας δεν πηγάζει από το ότι είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση ως μέσου και εργαλείου διοίκησης, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει εργαλείο που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Δηλαδή σε απολύσεις. Εντύπωση μας προξενεί, γιατί ένα ζήτημα που αφορά την εσωτερική έννομη τάξη, τίθεται ως προϋπόθεση, για να κλείσει η Τρίτη αξιολόγηση της κυβέρνησης με την τρόικα...

Όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια έχουν ως στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την επίτευξη του τελικού σκοπού που είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Δηλαδή οι περισσότερες υπηρεσίες να έχουν εκχωρηθεί στους ιδιώτες και κάποιες ελάχιστες να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Ήδη η κοινωνία είναι προετοιμασμένη για αυτό, αφού η προπαγάνδα όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει (με ευθύνη και των συνδικαλιστικών παρατάξεων ) για την κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Πως μπορούμε να μιλάμε για αξιολόγηση σε ένα δημόσιο, όταν η λειτουργία του στηρίζεται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας; Τα κενά των υπηρεσιών λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος , στην ουσία, των προσλήψεων τακτικού προσωπικού είναι τεράστια.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();