πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωνία για τους απολυμένους συμβασιούχους του δήμου Τρικκαίων-κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (βίντεο-φωτό)

Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατέθεσαν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στα Δικαστήρια Τρικάλων 18 απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Τρικκαίων, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου-εργατολόγου κ. Δημήτριου Περπατάρη.
Οι συμβασιούχοι δούλευαν στην υπηρεσία καθαριότητας με τρεις συνεχόμενες οχτάμηνες συμβάσεις που ανανεώνονταν αυτόματα, χωρίς να σταματήσουν ούτε μία ημέρα από την υπηρεσία.

Η αρχική τους πρόσληψη είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2015 και η απόλυσή τους έγινε στην 1η Ιουνίου του 2018. Να σημειωθεί πως τώρα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, κυρίως στα χωριά, οι ανάγκες καλύπτονται με ιδιωτικό συνεργείο, που η σύμβασή του άρχισε πριν λίγους μήνες και είναι διάρκειας ενός χρόνου, πράγμα που επισημαίνουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Δύο προσωρινές εντολές ήταν αρνητικές, ενώ εάν η απόφαση του δικαστηρίου τώρα είναι θετική, θα πρέπει οι συμβασιούχοι να επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία χωρίς δικαίωμα έφεσης από τον δήμο. Εάν θα είναι αρνητική, τότε θα περιμένουν την εργατική αγωγή που θα γίνει τον Μάρτιο του 2019.
Στο trikalaola.gr που κάλυψε αποκλειστικά το θέμα, μίλησαν ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων κ. Παναγιώτης Ντιντής, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως ο δήμος στηρίζει τους συμβασιούχους, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Βαγγέλης Κωστίκας και οι συμβασιούχοι.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.     








'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();