πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Επιλογή Προϊσταμένων στο Δημόσιο: Τι αλλάζει - Οι νέες προβλέψεις

Εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφορικά με την τροποποίηση διατάξεων των άρθρων 84 και 85 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) και τις επιλογές προϊσταμένων οργανικών μονάδων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 277 του ν. 4555/2018 (Α΄ 133).
Στα κυριότερα σημεία αυτής,  

  • Για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 85 Υ.Κ. και 277 ν.4555/2018 λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η εν τοις πράγμασι άσκηση καθηκόντων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος αντίστοιχα, που έχει διανυθεί σε Υπουργεία, Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, Ν.Π.Δ.Δ., Ανεξάρτητες Αρχές, Ο.Τ.Α. Α` και Β` βαθμού και Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, σε αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
  • Ως προς τις προϋποθέσεις του παραδεκτού της αίτησης υποψηφιότητας, όπως αυτές προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 1α και 1β, της παρ. 2α, 2γ και 3β του αρ. 84 του Υ.Κ., λαμβάνεται πλέον υπόψη και η θητεία σε θέση προϊσταμένου που έχει διανυθεί σε ν.π.ι.δ., που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
  • Ως προς τη μοριοδότηση του κριτηρίου της εργασιακής - διοικητικής εμπειρίας που προβλέπεται στις διατάξεις της περ. γγ΄ της παρ. 3β του αρ. 85 του Υ.Κ., όπως ισχύει, λαμβάνεται πλέον υπόψη και η θητεία σε θέση προϊσταμένου που έχει διανυθεί σε ν.π.ι.δ., που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
  • Οι προαναφερόμενες διατάξεις ισχύουν για όσες προκηρύξεις έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτών, ήτοι από τις 19.7.2018, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4555/2018 και έναρξης ισχύος των διατάξεων του αρ.277 αυτού, και εφεξής.
  • Μεταβατικά οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και για όσες προκηρύξεις έχουν ήδη εκδοθεί προ της 19ης/7/2018, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η πρώτη συνεδρίαση του αρμόδιου συλλογικού οργάνου επιλογής, εν προκειμένω ΕΙΣΕΠ, ΣΕΠ, Σύγκλητος ή η Συνέλευση προκειμένου για τα Πανεπιστήμια και για τα ΤΕΙ αντίστοιχα.

  • Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ | Προβολή/κατέβασμα
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();