πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Δικαίωση και αθώωση για τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας

Αθώοι κρίθηκαν το μεσημέρι από το δικαστήριο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, που σύρθηκαν σε δίκη από τον πρ. αντιδήμαρχο Χρ. Σοφιανίδη, που… ενοχλήθηκε από την ανάρτηση πανό του Συλλόγου, ενόψει της εορτής του Πολυτεχνείου το 2014.
Μάλιστα όταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό ο αντιδήμαρχος, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, προχώρησε σε ένα βαρύ υβρεολόγιο εναντίον των εργαζομένων.
Την απαίτηση του τότε αντιδημάρχου να κατέβει το πανό, γιατί προσβάλει την αισθητική του δημαρχείου και τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» κατά των εργαζομένων, ακολούθησε η μήνυση κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που έχοντας κάθε δικαίωμα, προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Καλλιθέας την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.
Παράλληλα, στις 24 Νοέμβρη 14, ο Σύλλογος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε από το δήμαρχο κ. Κάρναβο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδικάσαν. Ο δήμαρχος ζήτησε να τελειώσει το θέμα εκεί, κάτι που δεν έγινε με τη μήνυση που έκανε ο πρ. αντιδήμαρχος.
Χαρακτηριστικό του μένους ενάντια των εργαζομένων αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος, από πλευράς αντιδημάρχου, είναι και τα όσα ειπώθηκαν από αυτόν κατά την πρώτη ημέρα της δίκης και τα αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «χαρακτήρισε ”ανόητους” τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατί τον ενοχλούν και τον ξυπνάνε όταν παίρνουν τα σκουπίδια του στις 6:00 το πρωί και “καφενόβιους” γιατί ο δήμος -ενώ τους πληρώνει διπλά μεροκάματα- αυτοί την “βγάζουν” όλη την μέρα στα καφενεία. Επίσης υποστήριξε στην κατάθεση του πως ο Σύλλογος Εργαζομένων λειτουργεί εκβιαστικά στην δημοτική Αρχή και κρατά τον δήμο σε ομηρία.
»Ύστερα από αυτή την κατάθεση που φανέρωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ο δήμαρχος Καλλιθέας και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να πάρουν θέση και να αποστασιοποιηθούν από τέτοια επικίνδυνα ιδεολογήματαΟ πρ. αντιδήμαρχος και οι όμοιοι του πρέπει να καταλάβουν ότι όσες μηνύσεις και να κάνουν δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα τους συσπειρώνει και τους δυναμώνει».

Ο Μάριος Κατσουρός, γραμματέας του Συλλόγου και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει σχετικά: «Σήμερα στο δικαστήριο κερδήθηκε μια μεγάλη μάχη, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύνολο των εργαζομένων, που στήριξαν με την παρουσία τους, τους μηνυόμενους και απέδειξαν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, προκειμένου να υπερασπιστούμε ζητήματα Δημοκρατίας, Αξιοπρέπειας και Ιστορικής μνήμης».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();