πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

VODAFONE: Το μέλλον (συν)αρπάζει… τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης

Η «Vodafone», με την ανοχή της κυβέρνησης, εντατικοποιεί, απολύει, επιβάλει άθλιες συνθήκες εργασίας. Και τώρα έρχεται να καταργήσει ένα από τα μεγαλύτερα δικαιώματα της εργατικής τάξης ..το 8ωρο! Καλεί τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του Ομίλου της να υπογράψουν αλλαγή της σύμβασης από 8ωρο σε 9ωρο! Να νομιμοποιήσουν με την υπογραφή τους την παρανομία της Vodafone για να μπορεί καλύτερα να τους εκμεταλλεύεται και να απομυζεί κερδοφορία από την εργασία τους, την υπερεργασία τους κτλ.

Πίσω από τα cupcakes και τα απεριτίφ που κερνάει η εργοδοσία στην Αδριανείου, πίσω από την επιχειρηματολογία νηπιαγωγείου που χρησιμοποιεί για να πείσει ότι «δεν τρέχει τίποτα», η αλήθεια είναι μία: είναι στρατηγική επιλογή της Vodafone, που σκοπό έχει να ενισχύσει την θέση της στον σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, να αρπάξει τις εργατικές κατακτήσεις, και θέλει να δεχθούν οι εργαζόμενοι «εκουσίως» φυσιολογικό να δουλεύουν 9 και 10 ώρες, «με τη βούλα» , για να βγει το επιχειρηματικό σχέδιό της.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, στη Vodafone, 360connect και τις άλλες θυγατρικές της, δεν τρομοκρατούνται και δεν έχουν σκοπό να κάνουν τη «χάρη» στην εργοδοσία να περάσει τα αντεργατικά σχέδιά της, που μοιραία θα επηρεάσουν και τους υπόλοιπους κλάδους. Απαιτούν από την εργοδοσία:
  • να πάρει πίσω την απαράδεκτη τροποποίηση σύμβασης
  • να σταματήσει τους εκβιασμούς στους εργαζομένους της CYTA που μετακινούνται αυτές τις μέρες ότι «αν δεν υπογράψεις τη νέα σύμβαση γυρνάς στην CYTA»,
  • να δεσμευτεί γραπτά ότι δεν θα εντάσσεται σε καμία σύμβαση νεοπροσλαμβανόμενου εργαζομένου,
  • να σταματήσουν οι μέχρι τώρα παρανομίες σε σχέση με το ωράριο (απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.),
  • να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες που μέχρι τώρα καλύπτονταν με τις απλήρωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();