πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πρόταση και ενέργειες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για 13ο και 14ο μισθό Δημοτικών Υπαλλήλων

Με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Αιγάλεω, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πέρα από τη συνδικαλιστική κάλυψη που παρέχει στους Συλλόγους – Μέλη της, καλεί την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση καταβολής των κομμένων 13ων και 14ων μισθών λόγω μνημονίων τόσο σε δικαστικά δικαιωθέντες δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και στους δικαιούχους των περικοπών, συνολικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Έξι (6) χρόνια μετά την κατάργηση του 13ου και 14ου Μισθού στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου γενικότερα, το αίτημα επαναφοράς τους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη δικαιώθηκαν, αφού κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργησή τους. Στην ίδια κατεύθυνση και η απόφαση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.

Οι περισσότεροι εκ των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τις πρωτόδικες αποφάσεις που κέρδισαν οι εργαζόμενοι, αρνήθηκαν να σύρουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους αντιδικώντας μαζί τους, και ήρθαν σε συμφωνία καταβολής των αναδρομικών ποσών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά και διεκδικεί την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με Νομοθετική Ρύθμιση που θα δίνει τέλος στις ατέρμονες δικαστικές διεκδικήσεις με κερδισμένα τα Δικηγορικά Γραφεία και θα αποκαθιστά μία από τις πιο άδικες, και όπως αποδεικνύεται αντισυνταγματικές «Μνημονιακές» διατάξεις.

Μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά κινητοποιήσεις Συλλόγων-Μελών που αντιδρούν σε εκείνους τους Αιρετούς που επιλέγουν να σύρουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους με την ελπίδα οι εργαζόμενοι για ακόμα μία φορά να χάσουν το αυτονόητο δικαίωμα στον 13ο και 14ο μισθό.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μεταξύ άλλων καλύπτει συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας κατά των εργαζομένων. Στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για ανάκληση των ένδικων μέσων, δικαίωμα που δίνει πλέον μετά το καλοκαίρι του 2017 το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο.

Καλεί τον Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα να φανεί συνεπής στην πολιτική άποψη που εξέφραζε το 2013, όταν κατέβαινε στις πορείες δίπλα στους εργαζόμενους, διεκδικώντας το «σκίσιμο» των Μνημονίων και όχι να αντιδικεί μαζί τους σήμερα στηρίζοντας με πάθος τα αντισυνταγματικά μέτρα των Μνημονίων!!!

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();