πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πληγέντες φυσικών καταστροφών: Online τα δικαιούμενα ποσά - Εφαρμογή για Δήμους και πολίτες

Mία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία εγκαινίασε το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των επιδομάτων άμεσων βιοτικών αναγκών, απλών επισκευαστικών εργασιών ή αντικατάστασης οικοσκευής, στους πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Άλλωστε αυτή ήταν μία προτεραιότητα που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο δημιουργήθηκε ο ειδικός σύνδεσμος στο site του ΥΠΕΣ.
Συγκεκριμένα, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr/el/Ministry/Actions/EpidomaNaturalDisaster οι Δήμοι θα έχουν άμεση πρόσβαση στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την απόδοση των επιδομάτων (δικαιούχοι, δικαιολογητικά, ακατάσχετο, διαδικασία χορήγησης, κ.λπ.), στα βασικά πρότυπα έντυπα (επισυνάπτονται), που οι δικαιούχοι μπορούν να συμπληρώσουν, αλλά και στην εφαρμογή αυτόματου υπολογισμού του ποσού για τις απλές επισκευαστικές εργασίες ή την αντικατάσταση οικοσκευής.

Online - εύκολος, γρήγορος υπολογισμός δικαιούμενου ποσού
Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων για  τον αριθμό των μελών της οικογένειας, το μέγεθος της ζημιάς και τα τετραγωνικά της κατοικίας, προκύπτει το ακριβές ποσό της αποζημίωση.
Με τον τρόπο αυτό, οι Δήμοι εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο, μειώνεται το διοικητικό βάρος όπως και η πιθανότητα λάθους, με αποτέλεσμα να είναι πιο άμεση η εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση στο σύνδεσμο του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορούν να ενημερώνονται και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες που τους έχουν δοθεί.
Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ | Προβολή/κατέβασμα
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ | Προβολή/κατέβασμα
https://www.epoli.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();