πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Αξιολόγηση του 84,5% των υπόχρεων δημοσίων υπαλλήλων το 2017

Απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ., Γ. Γεωργαντά, σε σχέση με τα στοιχεία της αξιολόγησης στο Δημόσιο για το 2017.
Στα κυριότερα σημεία αυτής, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Η αξιολόγηση του έτους 2017 διενεργήθηκε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής Εφαρμογής Αξιολόγησης.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης του 2017:
- Το σύνολο των υπόχρεων σε αξιολόγηση υπαλλήλων ανέρχεται σε 175.013, εξ αυτών 155.894 καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
- Το σύνολο των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ανέρχεται σε 147.889, εξ αυτών 128.770 αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά. Συνεπώς το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν (και ηλεκτρονικά και με έντυπο) αντιστοιχεί στο 84,5% των υπόχρεων σε αξιολόγηση. Το ποσοστό των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά αντιστοιχεί στο 82,6%.
- Η ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης για το έτος 2017 ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με τον έλεγχο εγκυρότητας των ηλεκτρονικών εκθέσεων.
- Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας οριστικοποιείται η έκθεση, και επομένως και οι βαθμολογίες, με απόφαση της αρμόδιας σύμφωνα με το νόμο Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Τα στοιχεία για τις ενστάσεις ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στις οικείες υπηρεσίες. Συνεπώς, μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων θα είναι γνωστά τα πλήρη, ακριβή στοιχεία για την αξιολόγηση του 2017.
«Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δρομολογήθηκε ήδη η διαδικασία αξιολόγησης  του έτους 2018, με εγκύκλιο που αποστείλαμε σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Οι σχετικές με την αξιολόγηση ενέργειες στην ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται ότι θα διενεργηθούν από τις 14 Μαρτίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου του 2019», ολοκληρώνει η Υπουργός.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();