πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συμβασιούχοι κατά Μπουτάρη: «Πλαστογράφησε την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου» (έγγραφο)

Επίθεση κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που, όπως λέει, «πλαστογράφησε την βούληση του ΔΣ Θεσσαλονίκης, με στόχο την άσκηση όλων των ένδικων μέσων σε βάρος των εργαζομένων και της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου», εξαπολύει με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o εκπρόσωπος των 192 συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σουγιολτσής.
Στο επίκεντρο η δημοσιευθείσα ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ Θεσσαλονίκης, με την οποία, υποτίθεται ότι, θα αποσυρόταν η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που μετέτρεπε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Ωστόσο, οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει τα όσα αποφάσισε το ΔΣ την 1η Απριλίου,καθώς περιλαμβάνει αλλαγή του οργανογράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο 3584/2007 (αρ. 10, παρ. 5) απαγορεύεται η τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) από 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί, πλέον, από το νέο ΔΣ Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα επιτρέψει αυτήν την τόσο αντιδημοκρατικη ανατροπή», καταλήγει ο κ. Σουγιολτσής.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η «απόφαση» που εμφανίστηκε σήμερα ως απόφαση του δημοτικόυ συμβούλιου που πραγματοποιήθηκε στις 1 Απριλίου του 2019 του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ψηφίστηκε από τούς δημοτικούς συμβούλους. Είναι προϊόν μαγειρέματος – μεθοδεύσης οι οποία προσβάλλει το θεσμό τού δημοτικού συμβουλίου και της δημοκρατίας και υποτιμά την νοημοσύνη των 192 εργαζομένων όπου ήμασταν παρόντες. Η απόφαση που παρακολούθησαμε τόσο εμείς αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν περιλάμβανε αλλαγή τού οργανογράμματος αλλά την βελτίωση των εισηγήσεων που είδη υπήρχαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η απόφαση ρητά ανέφερε την μη άσκηση ένδικων μέσων χωρίς προϋποθέσεις. Μπορεί άλλωστε αυτό να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά ο ίδιος Παναγιώτης Αβραμόπουλος ο οποίος διαμόρφωσε την συγκεκριμένη πρόταση οι οποία συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Είμαστε βέβαιοι ότι ένας μειοψηφικός μηχανισμός εξουσίας με βασικό πρωταγωνιστή τον κύριο Γιάννη Μπουτάρη πλαστογράφησαν την βούληση του σώματος με στόχο την άσκηση όλων των ένδικων μέσων σε βάρος των εργαζομένων και της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα επιτρέψει αυτήν την τόσο αντιδημοκρατικη ανατροπή.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();