πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην πόλη μας


Χαλάνδρι 13.05.2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο λαός του Χαλανδρίου θα αποφασίσει σε ποια δημοτική παράταξη και σε ποιον Δήμαρχο θα δώσει τις τύχες της πόλης για την επόμενη τετραετία.
Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου, μέσα από την αρθρογραφία μας, έχουμε υποστηρίξει και πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση με δημόσιο χαρακτήρα, με στελέχωση των υπηρεσιών, με αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και αγορά νέου, με σκοπό οι εργαζόμενοι έχοντας τα κατάλληλα μέσα να μπορέσουμε να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση στα χρόνια των μνημονίων, έφερε την κοινωνική εξαθλίωση, τη φτωχοποίηση και την ανεργία, με την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της αλληλεγγύης και των κοινωνικών δομών να προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες και την ανεπάρκεια της κεντρικής εξουσίας. Όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου η στοχοποίηση του δημοσίου για όλα τα δεινά που μας βρήκαν σα χώρα, μας προσέβαλε ως εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες αυτής της χώρας.

Το στοίχημα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι, κατά τη γνώμη μας,  η κατεύθυνση στην οποία θα βαδίσει  η τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών ή οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες θα κινδυνεύουν από τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας;

Η σημερινή διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της πόλης αντιστάθηκε σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης και διάλυσης του δήμου. Κόντρα στις επιταγές της κεντρικής εξουσίας το 2014, με τη μη παροχή των στοιχείων για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με το νόμο Παυλόπουλου, απέτρεψε την απόλυση δεκάδων εργαζομένων από το Δήμο Χαλανδρίου. Μια πράξη που δείχνει πολιτικό ήθος και συνέπεια.

Συγχρόνως, η στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό, η υπεράσπιση των εργαζομένων  με ασφαλιστικά μέτρα - με την παρουσία του Δημάρχου σε όλες τις δίκες - η ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό 127 ατόμων (όταν ολοκληρωθεί η πρόσληψη μέσω της προκήρυξης 3Κ), η πρόσληψη εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, η ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών, η αγορά νέου εξοπλισμού και η αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων όπως η αγορά χώρου για τη νόμιμη στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας, η εξασφάλιση πόρων για την ανέγερση του νέου δημαρχείου, η αδειοδότηση των αθλητικών χώρων και η εικόνα μιας καθαρής πόλης, πιστοποιούν ότι,  η ενίσχυση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου αποτελούν το βασικό μοχλό της πολιτικής του για την επίτευξη του πολιτικού  του οράματος για την πόλη του Χαλανδρίου.

Οι στόχοι και το όραμα του Δημάρχου, με τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια, το αποδεδειγμένο και γενικότερα αποδεκτό έργο στην πόλη και η έντονη διάθεση για συνέχιση της σοβαρής και αποτελεσματικής δουλειάς, είναι  ζητήματα τα οποία μας εξασφαλίζουν την επόμενη ημέρα, μέσω της διοικητικής και αναπτυξιακής προσέγγισης και τακτικής, που θα εξακολουθήσει να διασφαλίζει λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα – προβλήματα του Χαλανδρίου.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», πιστεύει ότι, ο σημερινός Δήμαρχος αποτελεί την εγγύηση για αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό της τοπικής πορείας και της εξασφάλισης της συνεχούς ανάπτυξης της πόλης μας.
                                                                                               πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();