πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Δημοτικοί υπάλληλοι: Καθυστερήσεις σε αλλαγή κλιμακίων & καταβολή υπερωριών - Επιστολή στο ΥΠΕΣ

Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, απέστειλαν δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου όπως σημειώνουν να «ενημερωθεί και να μεριμνήσει για το θέμα των καθυστερήσεων ως προς τις αποδοχές υπερωριών και αλλαγών κλιμακίων προς αρκετούς συναδέλφους μας.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των δημοτικών υπαλλήλων προς το ΥΠΕΣ:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις καθυστερήσεις των αποδοχών αρκετών δημοτικών υπαλλήλων από μερικούς Δήμους, αναφορικά με τις αλλαγές κλιμακίου και τις υπερωρίες.
Αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι αλλάζοντας κλιμάκιο αναμένουν μέχρι και 2 χρόνια το υπηρεσιακό συμβούλιο για την έγκριση από την οικονομική επιτροπή.
Η υπηρεσία δηλώνει ότι υπεύθυνο είναι το Υπουργείο σας διότι από 1/1/2015 αναθέσατε στις οικονομικές επιτροπές αυτό το θέμα οι οποίες δηλώνουν ότι έχουν πολλές υποθέσεις των Δήμων και δεν προλαβαίνουν.
Πριν την 1/1/2015 η αλλαγή κλιμακίου γινόταν άμεσα μέσω της διεύθυνσης προσωπικού των δήμων και οι υπάλληλοι πληρώνονταν τη μισθολογική αναβάθμιση αμέσως.
Επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των υπερωριών για αρκετούς μήνες για τις οποίες πάλι υποστηρίζουν οτι οφείλεται στο Υπουργείο σας δηλώνοντας οτι πριν από το 2015 οι διαδικασίες ήταν απλούστερες.
Θα θέλαμε να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση αυτού του προβλήματος, διότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται την αμοιβή τους την περίοδο που προσφέρουν την εργασία τους και αυτόματα όταν αλλάζουν κλιμάκιο.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικούς Δήμους που καθυστερούν όπως μας έχουν αναφέρει Δημοτικοί Υπάλληλοι μέλη της διαδικτυακής μας ομάδας «3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι»
Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Κερατσινίου, Δήμος Πεύκης, Δήμος Θέρμης.
Αναμένουμε τη κατανόησή σας υπέρ των εργαζομένων και την άμεση πληρωμή όσων περιμένουμε.
Ευχαριστούμε εκ’των προτέρων.»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();