πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την αποστολή των 118 «συμβούλων» στον ΟΗΕ το 2006 (video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών το 2006, είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μαζί της, στην αποστολή, είχε πάρει και 118 άτομα, τα οποία «βαφτίστηκαν» ως σύμβουλοι του υπουργείου και φυσικά ταξίδεψαν με χρήματα του Δημοσίου, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το θέμα είχε αναδείξει το altsantiri.gr τον Ιούλιο του 2016, παραθέτοντας τη λίστα με όλα τα ονόματα και φυσικά το link από το site του ΟΗΕ. Μεταξύ αυτών και τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης. 
 Η κα. Μπακογιάννη δεν έχει απαντήσει από τότε ποτέ – αν δεν κάνουμε λάθος – γι’ αυτήν την πολυμελή αποστολή στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν «διπλάσια σε αριθμό από τη Γαλλία και τετραπλάσια από την Πορτογαλία»,όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Οι δυο τους συναντήθηκαν σε πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τον κ. Κατρούγκαλο να εγκαλεί την κα. Μπακογιάννη για οικογενειοκρατία,υπενθυμίζοντας αυτή ακριβώς την αποστολή στις ΗΠΑ.
Η απάντηση της στο video που παραθέτουμε:

Ολόκληρος ο κατάλογος των προσώπων που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή στον ΟΗΕ το 2006, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα του Οργανισμού, έχει ως εξής:
  
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();