πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Κενά γραφεία στη ΔΕΥΑΚ μετά την απόλυση των 26 συμβασιούχων

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας χωρίς τους 26 συμβασιούχους στους οποίους την Παρασκευή κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις και έτσι αρκετά γραφεία της Επιχείρησης ήταν κενά.
Να σημειωθεί ότι από χθες γίνεται κανονικά η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μιας και οι συμβασιούχοι είναι έξω από το κτήριο, χωρίς όμως να κάνουν κατάληψη σε αυτό. Βρίσκονται εκεί, λοιπόν, για να ενημερώνουν τον κόσμο για την κατάστασή τους, ενώ ζητούν ως συμπαράσταση να υπογράφουν ένα κείμενο που έχουν συντάξει εδώ και μέρες.
Χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Κουφαλάκος, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση στον Παναγιώτη Νίκα για πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με το ζήτημα των συμβασιούχων.

Ειδικότερα, ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ από χθες παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, με την ευθύνη να βαραίνει τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μάλιστα, ζήτησε άμεσα να βρεθεί λύση, ενώ μιλώντας για τον κ. Νίκα, ανέφερε ότι κατηγόρησε τους διαμαρτυρόμενους για πολιτική εκμετάλλευση, με τους εργαζομένους να απαντούν ότι στα τέσσερα χρόνια που δίνουν αγώνα για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας δεν το έκαναν για το λόγο που υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Τον κατηγόρησαν, δε, ότι δε συμμετείχε στην κινητοποίηση των σωματείων στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από δύο χρόνια, αναρωτώμενοι πόσες επιστολές έχει αποστείλει ο κ. Νίκας για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στη συνέχεια για τη Νέα Δημοκρατία της οποίας ο κ. Νίκας είχε τη στήριξη στις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι έχει την ίδια πολιτική με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Επίσης μίλησε για το δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνομολόγησε στο αίτημα για μονιμοποίηση 35 εργαζομένων κι έτσι απέσπασαν θετική απόφαση, κίνηση που, όπως είπαν οι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Νίκας δεν έκανε.

Κλείνοντας ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι πρωτοπόρος στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για να επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ δεν τρομοκρατούνται.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();